Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Vigyázat! Új kártevő pusztít a kertekben, amit ki sem lehet irtani!

Vigyázat! Új kártevő pusztít a kertekben, amit ki sem lehet irtani!

Az idén egyre inkább úgy tünik, hogy a kertekben pompázó tuják hatalmas veszélyben lesznek, egy új kártevő fajta kerül ugyanis Magyarországra, ami egyik kertet sem fogja kímélni!

 

Mivel Magyarországon az utóbbi években egyre melegebb és szárazabb az időjárás, ez már önmagában nem kedvez a tujáknak, a kártevőknek és a kórokozóknak viszont sokkal inkább! A klímaváltozás szörnyen megviseli a növényeket, a kártevők pedig egyre nagyobb számban szaporodhatnak el és tehetnek tönkre egészséges növényeket.

Idén egy új fajta kórokozó pusztít majd a kertekben, az ún. boróka-tarkadíszbogár.

Lássuk mit kell tudni róluk!

Néhány évvel korábban még csak a horvát tengerparton találkozhattunk ezzel a rovarral, hazánkban 2012-ig egy példányt sem láthattunk belőle. 2013 tavaszára már több száz példányával találkoztak Óbudán, hiszen ez a kártevő elsősorban a meleg időjárási viszonylatokat kedveli. Ez az oka annak, hogy Magyarországot is lakhelyükként választották.

Elég volt neki, hogy egy-két tuja kicsit betegeskedett, azonnal lecsapott. Lárvái a kéreg alatt rágják el a tuja tápanyagellátó háncsszövetét, ezzel a tuja élete véget is ér. A kerttulajdonos a legtöbbször csak azt veszi észre, hogy a tuja elszáradt, nem is sejti, hogy mi okozta a kárt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...