Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK SPÓROLJ AZ ÁRAMMAL – Íme 3 eszköz, amit soha ne húzz ki...

SPÓROLJ AZ ÁRAMMAL – Íme 3 eszköz, amit soha ne húzz ki a konnektorból

Hirdetés

Az energiaköltségek csökkentése érdekében sokan használat után kihúzzák eszközeiket. A legtöbb esetben ezzel spórolhatunk, de van itt három olyan eszköz, aminek kimondottan árt az áramtalanítás, majd újraindítás.

 

Hirdetés

Az elektromos készülékeket ki kell húzni a konnektorból, ha a készüléket már nem használják. Ezt eddig is tudtuk, de az energiaválság miatt fokozottan értelmet nyert ez a tanács, és igyekszünk betartani a hasznos tippeket.

Az okostelefonok, vízforralókból, kenyérpirítók és hasonlók kábelei addig fogyasztanak áramot, amíg csatlakoztatva vannak az elektromos hálózathoz. Még akkor is így van ez, ha az eszköz nincs használatban.

Fontos szabály tehát! Ezeket húzd ki a konnektorból, hogy elkerülhesd a magas rezsiszámlákat!De ez a tipp minden eszközre vonatkozik? A válasz nem!

Egyes eszközök akkor fogyasztanak optimálisan, ha tartósan az áramforráshoz vannak csatlakoztatva. Elmondjuk, melyek ezek.

Ennek a 3 készüléknek a csatlakozóját nem szabad kihúzni az áramforrásbólVan három olyan készülék a háztartásában, amelyekre speciális szabály vonatkozik – áram megtakarítása céljából soha ne húzd ki az aljzatból.1. WiFi router

Sok spórolós csoportban ajánlják, hogy éjszakára, vagy napközben, ha nem vagyunk otthon húzzuk ki a WiFi router csatlakozóját a konnektorból. Pedig…Azt gondolnánk, hogy a vezeték nélküli internet egyik napról a másikra kikapcsolható, amikor nem használjuk a netet. A WiFi rendszeres leállítása azonban magasabb áramköltséget eredményezhet. Sok router úgy van programozva, hogy folyamatosan javítsa a le- és feltöltési sebességét.

Az eszköz gyakori be- és kikapcsolása több energiát fogyaszt, mert a sebesség csökken, és a folyamatot elölről kell kezdeni.

Csak akkor válaszd le a WiFit a hálózatról, ha hosszabb időre nyaralni mész.

2. NyomtatóMinden alkalommal, amikor a nyomtatót csatlakoztatod az áramforráshoz, az eszköz automatikus tisztítási folyamatot hajt végre. Ez nemcsak sok tintát használ, hanem pénzbe is kerül! Minél gyorsabban fogy ki a tinta, annál gyakrabban kell utántöltőt vásárolnod. Ennek az ördögi körnek az elkerülése érdekében egyszerűen hagyd csatlakoztatva a nyomtatót. (Még így is jobban jársz.)

3. OLED TVOLED vagy AMOLED képernyős tévéd van? Ekkor semmilyen körülmények között ne húzd ki az áramforrásból, mert ez súlyosan károsíthatja a készüléket. Ennek technológia szerinti oka van: ezeknek a TV-készülékeknek szükségük van készenléti üzemmódra a pixel refresh nevű kompenzációs folyamathoz, amelyben a képpontok automatikusan frissülnek.

Ha biztosra akarsz menni, kérdezd meg a gyártót, hogy készüléked rendszeresen leválasztható-e az áramellátásról vagy sem.

Hirdetés