Kezdőlap Egyéb Rendkívüli hír – Támadási kísérlet Magyarországon, Szijjártó Pétert fokozott védelem alá vették

Rendkívüli hír – Támadási kísérlet Magyarországon, Szijjártó Pétert fokozott védelem alá vették

Hirdetés

Rendkívüli események történtek Magyarországon, amikor a hatóságok 150 rendőrt mozgósítottak egy csoport ellen, amely hatalomátvételre és fegyverkezésre készült. Az akció során lefoglaltak számos fegyvert és dokumentumot, melyek az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására utalnak.

 

Hirdetés

Az események a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI) beavatkozásával kezdődtek, miután egy közösségi videómegosztó portálon megjelent egy videó, melyben a csoport tagjai bejelentették a “Szkíta Magyarország” megalakítását és a nemzeti szabad katonai erők felfegyverzését. A csoport a jelenlegi és volt kormánytagok letartóztatását és a rendőrség, valamint a katonaság lefegyverzését tervezte, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

Az akció során a rendőrség kedd hajnalban 10 különböző helyszínen, köztük Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, valamint Budapesten hajtott végre rajtaütéseket. Az összehangolt beavatkozásban közel 150 rendőr vett részt. A csoport nyolc tagját, hét férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.


Az akció során a hatóságok éles maroklőfegyvereket, lőszereket, AK gépkarabélyt, gáz- és riasztófegyvereket, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. Ezeket később szakértői vizsgálatnak vetik alá. Emellett számos, a magyar állam létét tagadó dokumentumot és a Szkíta Magyarországgal kapcsolatos iratokat is lefoglaltak. Az okmányok között személyazonosító igazolványok, forgalmi engedélyek és diplomáciai mentességet igazoló papírok is szerepeltek.

A Külügyminisztérium reagált a Szijjártó Pétert ért halálos fenyegetésre, és személyi védelmét magasabb szintre emelték. Az ügyben az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indítottak, és az elkövetők szervezetének minden lehetséges szálát kivizsgálják az illetékes hatóságok.

Hirdetés
loading...