Kezdőlap AKTUÁLIS OTP-s vagy? Rengeteg ügyfél érintett, több “kártyát felfüggesztenek”

OTP-s vagy? Rengeteg ügyfél érintett, több “kártyát felfüggesztenek”

Hirdetés

Az utóbbi időszakban egyre több figyelmeztetés érkezik a nagy szolgáltatóktól és cégektől arról, hogy az adathalászok és csalók egyre agresszívebben próbálnak meg személyes adatainkhoz férni.

 

Hirdetés

A Google például számos biztonsági funkciót integrált a Gmail levelezőrendszerébe annak érdekében, hogy felhívja a felhasználók figyelmét az adatvédelemre és az online biztonságra. Az esetek egyre szofisztikáltabbak és álcázottabbak, ami miatt különösen fontos az óvatosság.

Az Infostart nemrégiben beszámolt arról, hogy az előfizetéses flottán belül többen kaptak SMS-t, amely látszólag az OTP nevében érkezett. Az üzenet megdöbbentő bevezetővel kezdődik: “Hitelkártyáját gyanús tranzakciók miatt felfüggesztettük.”

Az SMS tartalmaz egy linket is, amelyre kattintva állítólag megoldást találhatunk a problémára. Azonban már az üzenetben is feltűnnek olyan nyelvi hibák, amelyek gyanúsak lehetnek, és érdemes ezeket kritikusan megvizsgálni.A csalók egyre gyakrabban alkalmaznak olyan taktikákat, amelyekkel az áldozatokat megtévesztik, és ráveszik őket arra, hogy személyes adatokat osszanak meg vagy kattintsanak gyanús linkekre.

Az Infostart beszámolója szerint az ilyen jellegű támadások egyre kifinomultabbak, és az embereknek fokozott figyelemmel kell lenniük az ilyen típusú kommunikációkra.

Az OTP Bank is figyelmeztetéseket tett közzé a hasonló csalásokkal kapcsolatban. A bank hangsúlyozza, hogy soha nem fogja felhívni ügyfeleit, hogy telepítsenek ismeretlen alkalmazásokat a telefonjukra vagy számítógépükre, és soha nem fogja kérni a belépési vagy jóváhagyási kódokat.

Az ügyfeleknek mindig óvatosnak kell lenniük az ilyen típusú kommunikációkkal szemben, és soha ne osszák meg személyes adataikat gyanús linkeken keresztül.Az online biztonság kiemelt fontosságú napjainkban, és a felhasználóknak mindig tisztában kell lenniük a legújabb adathalászati módszerekkel és azoktól való védekezés módjaival.

Az informált és óvatos hozzáállás segíthet megelőzni az adatvesztéseket és a csalásokat, és biztonságban tartani személyes adatainkat az online térben.

Hirdetés