Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor pénteki nagy bejelentése – Ez vár ránk márciusig, készüljön fel...

Orbán Viktor pénteki nagy bejelentése – Ez vár ránk márciusig, készüljön fel mindenki!

Orbán Viktor a szerdai kormányülést követően péntek reggel ismét beszámolt a legújabb fejleményekről a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Háború

Orbán Viktor a háborús helyzettel kezdte. – Hogy kezdődött? Úgy, hogy a németek azt mondták, hogy sisakokat hajlandók küldeni, mert nem küldenek fegyvereket, mert az a háborúban való részvételnek számít. Most már tankokat küldenek és a repülőkről is szó van – mondta a miniszterelnök. A háború kezdete és a magyarországi választások nagyjából egybeestek időben. A kampányról szoktak rosszat mondani, de egyben jó is, mert olyankor egyenesen kell beszélni. a baloldal meg is mondta, ha mandátumot kap, együtt úszik a nemzetközui közösséggel. Ma már küldenénk a tankjainkat Ukrajnába. Mi pedig megmondtuk, hogy a magyar érdek a béke. Nem akarunk beszorulni az oroszok meg az ukránok közé. Ez egy olyan konfliktus, amit lokalizálni kellene, nem szélesíteni. A választások idején a magyarok a béke mellett is letették a voksukat.“Nevetséges helyzet”, hogy Nyugaton nylatkozatok vannak arról, hogy most akkor ki áll háborúban vagy ki nem. Az, hogy háboirúban áll-e egy ország, vagy sem, nem nyilatkozatoktól függ, hanem a történésektől a miniszterelnök szerint.

Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket, minden eszköt felhasználnak, hogy belekényszerítsenek minket a háborúba. 

Van Magyarországon is háborúpárti politikai erő, a baloldal. Százezres nagyságrend lehet az emberélet, akik meghaltak, vagy jóvátehetetlenül megsérültek a háborúban mindkét oldalon. – Az elemi – nem is modom, hogy keresztény – az elemi emberi érdek is azt mondja, hogy minél hamarabb befejeződjön a háború – mondta Orbán Viktor.


Nemzeti konzultáció

Arra a kérdésre, hogy mire ad felhatalmazást a nemzeti konzultáció eredménye a szankvciókról, Orbán azt mondta, hogy ez a rendszer hungarikum, máshol nem csinálják. Az alaptörvény megalkotása után gondoltak arra, hogy legyen nemzeti konzultáció, mégpedig írásban – mondta a miniszterelnök. Millió felett voltak hajlandóak emberek résztvenni ebben, ez a demokráciának a választások utáni élő formáját testesíti meg.

Egy ország életében fontos, hogy legyenek egyetértési pontok – mondta a miniszterelnök. Egy országban van nyolcmillió ember, abból 1,4 millió kitölti, az azt jelenti, hogy mindenki kapott egy esélyt, aki kitöltötte, az elmondta a véleményét, a maradék rábízta a többiekre. Az emberek úgy döntöttek, hogy a szankciók nem segítenek az ukránokon. A németek például készítettek egy számítást, hogy mekkora kárt fog okozni nekik a háború 2023-ban. 175 milliárd eurónyit, ez kicsivel kevesebb mint a teljes magyarországi össztelljesítmény, tehát Németország elveszít egy magyarországnyi GDP-nek megfelelő összeget. Magyarország 3760 milliárd forintnyi kárt fog elszenvedni, ez majdnem annyi, mint az összes magyar által befizetett személyi jövedelemadó. Tehát a magyarok látják, hogy a szankciók nem jók.

– Azt viszont nem lehet, hogy az ember megbénítja az egész Európai Unió működését, tehát nem akadályozzuk meg azokat a szankciós pontokat, melyek nem húsbavágóak a magyaroknak. Nem támogatjuk, de nem is akadályozzuk meg. A következő sarkalatos pont az atomenergia lesz, ahol fel kell mutatnunk, hogy itt nem egy miniszterelnöknek, hanem egy nemzetnek van gondja a szankciókkal.Nyugat-európában nincs tere az emberek hangjának. Ott, ahol a hivatalos háborúpárti állásponttal ellenkező hangok vannak, azokat a hangokat figyelmen kívül hagyják. És Nyugat-Európában egyszínű a média, nálunk sokkal szívesebb, a háborúval kapcsolatos témák liberális megközelítéséhez is egyszerűen hozzáfér az ember, ezt a baloldali beállítottságú médiumok hozzák, az ezzel ellentétes álláspontot pedig hozza a konzervatív média – mondta a miniszterelnök.

Választási pénzek

A választási pénzekkel kapcsolatos botrány kapcsán azt mondta, nem csak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van. A baloldal folyamatosan olyan álláspontokat kpvisel, ami rossz Magyarországnak, például a migráció, a genderügy, a háború vagy a szankciók kérdésben. Miért csinálják ezt? Erre most megkaptuk a választ: mert ezért kapják a pénzt. ennél durvább nincs is, hogy az ember a politikában pénzért a saját hazája érdekeivel ellentétes álláspontot képviseljen. Lehetne néhány fontos kérdésben együttműködni a baloldallal, ha a baloldal nemzeti alapokon állna, ez fontos számunkra, a nemzeti egyetértés miatt. Most már tudjuk, milyen technikákkal jött a pénz, azt még nem tudjuk kitől, de a végén valószínűleg találkozunk majd honfitársunkkal, Soros Györggyel. Ha ennek a végére jártunk, védelmi eszközöket kell kiépíteni a lefizetett politikusok ellen.

Infláció
Ma a gondolkodásunkat az áremelkedések és az infláció uralja. Ugyan a baloldali közgazdászok azt mondják, nem szabadott volna ennyi pénzt adni az embereknek a 2022-es évben, (Megjegyzés: adóviszatérítés, stb…) de ha nem adtunk volna, hogy élik túl ezt a helyzetet. Ezért idén is megpróbálunk segíteni, támogatásokkal, de ez sem győzi majd le a valóságot és az érzést, hogy drága minden. Egyetlen feladat van tehát, hogy az inflációt nem méricskélni kell, hanem le kell törni. Március tájékán véget érhet a “láz”, és az év végére egyszámjegyű lehet az infláció. Ezért Orbán Viktor türelmet kért az emberektől, szerinte márciusban már látni lehet a hatását azoknak az “injekcióknak”, melyeket a kormány adott be a magyar gazdaságnak. Olyan újabb, brüsszeli szankciókat pedig a kormány nem fog átengedni, ami ezt megakadályozhatja.


loading...