Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nyomj egy kis fogkrémet a szivacsra – csodát művelhetsz vele

Nyomj egy kis fogkrémet a szivacsra – csodát művelhetsz vele

Hirdetés

Mindig jó, ha kéznél vannak olyan trükkök, amelyek megkönnyítik a mindennapi életünket. Ha takarításról van szó, akkor szeretnénk minél gyorsabban, minél jobb munkát végezni. 

Mint tudjuk, a fürdőszoba és a konyha a legmakacsabb terület és néha azt sem tudjuk, hogy mihez nyúljunk a megfelelő hatás érdekében. Ehhez hoztunk most nektek néhány érdekes, de hatékony tippet.

Hirdetés

1- Csaptelep takarítás – fogkrém

Közismert, hogy a citrom jól ki tudja váltani az egyes tisztítószereket, de nagyon keveset hallunk arról, hogy mire képes a fogkrém.

Tegyél egy keveset egy takarító szivacsra és dörzsöld át vele a fürdőben a króm felületeket. Észre fogod venni, hogy mennyire hatékonyan képes tisztává varázsolni azokat.

2- Szappanadagoló – befőttes gumi

Ezek az eszközök is úgy vannak tervezve, hogy minden egyes nyomással a lehető legtöbb szappan kifolyjon, és minél hamarabb kelljen újat vennünk.

Van erre egy egyszerű megoldás: rögzíts egy befőttes gumit az adagoló nyakára, így ha lenyomod, akkor sokkal kevesebb fog kifolyni belőle és észre fogod menni, hogy sokkal tovább elegendő lesz ugyanannyi mennyiség.

3- Törülköző – hajtogatás

Mindig nehézkes kihúzni egy törülközőt a nagy összehajtott halomból, de erre is van egy hasznos megoldásunk.

A képen látható módon hajtogasd legközelebb a törülközőket és nem lesz többé ilyen gondod.

4- Rozsda eltávolítás – ketchup

Van egy biztonságos és hatékony módszer arra, hogy a háztartásban előforduló rozsdától megszabadulj és ez nem más, mint a ketchup.

Nyomj egy keveset a rozsdálódott felületre, hagyd rajta legalább 10 percig, majd dörzsöld le egy szivaccsal.

5- Szappan – befőttes gumi

Ugye te sem szereted, ha a szappanod nyálkás és folyós? Van egy egyszerű megoldás arra, hogy a szappantartóban mindig száraz maradjon.

Rögzíts a szappantartó mindkét végére 1-1 befőttes gumit és fektesd erre a szappanodat. Ez meg fogja akadályozni, hogy az alatta lévő vízzel érintkezzen és nyálkásodjon.

tudasfaja.com

Hirdetés