Kezdőlap AKTUÁLIS Nagy a baj – Most érkezett a hír Schobert Norbi cége felől

Nagy a baj – Most érkezett a hír Schobert Norbi cége felől

Schobert Norbi cégénél komoly változások voltak az elmúlt időszakban: az üzletlánca egyes boltjainak tavaly akadozott az ellátása, idén pedig a cégvezetésben történtek komoly változások.

 

A részvénytársaság igazgatósága megszűnt, Schobert Norbert lett az egyszemélyi vezető. Most pedig egy olyan iratot kaptunk, ami szerint végrehajtás van a Norbi Update Lowcarb Zrt.-n.

A cégkivonat és egyéb elérhető adatok alapján a Norbi Update Lowcarb Zrt. ellen közjegyzői végrehajtás indult. A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2023. március 20.

– A végrehajtás sorsa és cégjogi következménye attól függ, hogy a cég hogyan reagál erre, ha nem fizet és nem emel kifogást, akkor súlyosabb következmények lehetnek (pl. felszámolás kezdeményezése), de ha kisebb összegről van szó, és a cég elismeri a tartozását, akkor ilyenkor a leggyakrabban az történik, hogy fizet, és leveszik róla a végrehajtást – mondta a Blikknek a Bank360 szakértője.A társaság a Norbi Update franchise rendszerű működtetését végzi az ilyen termékek forgalmazására szerződött partnerekkel. Ezt jelenti a főtevékenységeként bejegyzett “immateriális javak kölcsönzése”. (Van/volt egy-két saját üzletük is.) Alaptőkéje 55,3 millió forint. A legutóbbi, 2023 februári alapszabály-módosítás szerint Schobert Norbert a vezérigazgatója és részvényese. Ezt azért módosították, mert megváltozott a cég székhelye, ahogy a Blikk is megírta, Zuglóba költöztek a korábbi helyükről, a Pünkösdfürdő utcai irodaházból. Hogy kik még a részvényesei, az a cégkivonatból nem derül ki. A legutóbbi éves beszámoló 2021-es, akkor még Norbi és a neje voltak benne a többségi részvényesek, néhány kisrészvényes mellett, akik még a tőzsdés kaland alatt vettek részvényt.

Mint megírtuk, idén januárban több tag távozott a cég igazgatóságából. Nem is akárkik. Már nem tagja az igazgatóságnak például Orbán Áron és Rubint Réka sem. A cégvezetés igazgatóság helyett most egyszemélyes vezérigazgatóság. Tehát Schobert Norbert maga vezeti a céget.A beszámoló szerint 2021-ben GVH-vizsgálat volt folyamatban a cégnél, ami a beszámoló 2022-es leadásakor még folyamatban volt.

Schobert Norbert a Blikknek először úgy reagált:

– Biztosan valamilyen kifogásolt számla miatt lehet, de ilyen mélyen nem foglalkozom a cég ügyeivel, ezekkel a dolgokkal a társaság könyvelője és jogásza foglalkozik – mondta Norbi, aki nem sokkal később vissza is hívott minket és közölte, hogy a könyvelőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy a végrehajtásban érintett összeg már ki lett fizetve, néhány nap átfutási idő, míg a nyilvántartásokban is látszik majd, hogy a végrehajtást levették a cégről.Mint a Blikk korábban megírta, Schobert Norbert álma az volt, hogy egész Európát behálózó üzlethálózatot építsen ki. Fénykorában a cégnek 106 üzlete volt, a legtöbb itthon, de Szlovákiában is nyitottak boltot. Az üzlet szépen ment, az interneten szabadon elérhető cégadatok szerint sokáig nyereségesen üzemelt, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény.

loading...