Kezdőlap Egyéb Megszakad az ember szíve. Előkerült, hogy mit mondott Fülöp herceg halála előtt

Megszakad az ember szíve. Előkerült, hogy mit mondott Fülöp herceg halála előtt

Fülöp herceg 99 éves korában hunyt el áprilisban. A hír megrázta a királyi családot, ahogy a rengeteg rajongót is világszerte.

 

Most viszont előkerültek az utolsó interjúk a halála előtt, és Fülöp herceg olyan kijelentést tett, ami egyrészről szomorú, másrészről viszont meg is lehet érteni. Már akkor kijelentette, hogy az a kívánsága, hogy ne éljen 100 éves koráig, vagy annál is tovább.

“Semmiképpen nem akarom kihúzni 100 éves koromig, vagy tovább. Nem tudok ennél rosszabbat elképzelni. Már most darabokra esek szét, ahogy vagyok, és egyre csak újabb részek válnak le. Abszolút nincs vágyam kapaszkodni az életbe tovább, mint szükséges” – magyarázta Gyles Brandreth életrajzírónak, akinek nemrégiben jelent meg a könyve Fülöp hercegről.

Míg a királynő mindig óvatos volt a kijelentéseivel, férje közismerten “ami a szívén a száján” típusú ember volt. Kiváló humorérzéke és kedves személyisége kellemes társasággá tette.Azt is kiderült, hogy Fülöp herceg nem hajszolta az élvezeteket, de repülni különösen szeretett.

Amikor arról kérdezték, hogy mit bánt meg életében, ezt felelte:

“A megbánás csak energia pocsékolás. Semmi értelme.”

Amikor saját magának kellett mérlegelni, hogy jó élete volt-e, elgondolkozott.

“Nem tudom. Mindig el voltam foglalva. Próbáltam hasznos lenni. Remélem segítettem egyenesben tartani a dolgokat. Nagyjából ennyi” -felelte a herceg.

People

loading...