Kezdőlap AKTUÁLIS Már itt a fagy: de karácsonyra olyan időjárás ígérkezik, hogy a szakemberek...

Már itt a fagy: de karácsonyra olyan időjárás ígérkezik, hogy a szakemberek is széttárták a karjukat

Jobb, ha erre számítunk az ünnepek idején.

 

Lássuk először hogy milyen időjárás vár ránk a napokban.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn éjszaka az ország nagyobb részén derült időre számíthatunk. A Tisza vonalában ugyanakkor felhősebb körzetek is előfordulhatnak, ott egy-egy futó hózápor is kialakulhat. Az élénk, helyenként erős északnyugati szél tovább mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Kedden az ország nagy részén napos idő várható, a Tiszántúlon és északkeleten lehetnek közepesen vagy erősen felhős területek. Délutántól északnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet.

Északkeleten egy-egy futó hózápor nem kizárt, másutt csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon még élénk lesz, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.


Az ünnepekkor erre készüljünk:

Pár napig igen kemény hideg lesz reggelente mínusz hat foknál is jegesebb hajnalok várhatók. Azután az ünnepnapokon az esőé lehet a főszerep. December 24-én napközben plusz 5 fok felett lesz a hőmérséklet, de ekkor nem várható jelentős csapadék. Ám, a karácsonyi időjárás esőket tartogat, ugyanis melegfront jön. Szombaton és vasárnap is eshet, vagyis arra, hogy hó hulljon, hogy fehér legyen az ünnep síkvidéken nem lehet számítani.

Forrás: idokep.hu

 

loading...