Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Lehet, hogy a lakásod miatt nem tudsz fogyni? Ezek a tényezők az...

Lehet, hogy a lakásod miatt nem tudsz fogyni? Ezek a tényezők az otthonodban hizlalnak téged!

Hirdetés

A lakásod berendezése, bizonyos bútorok, és élelmiszerek elrendezése számos veszélyforrást tartogat. Elég, ha a kedvenc tévéző foteled egy karnyújtásnyira van a tévétől, hiszen így bármikor kiszolgálhatod magad egy unalmas sorozat közben. De az is megtörténhet, hogy túl nagyok a tányérjaid. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot adunk, hogy elkerüld a hízást.

 

Hirdetés

 

 

1. Túlságosan tele vannak a polcok

Ha túlságosan sok konzerv, befőtt és félkész étel van a kamrádban, hűtődben, sokkal nagyobb az esély, hogy kísértésbe esel, és nyugodtan nekifogsz nassolni. Megengedheted magadnak, hiszen úgyis van elég-gondolod, és már el is kezdődik a nagy zabálás. Végezz egy nagytakarítás, szabadulj meg a kamrában azoktól az élelmiszerektől, amelyek nem egészségesek.

2. A gyümölcsöket ne tartsd a hűtőbe

Ha fel kell állni, el kell sétálni  a hűtőszekrényig, sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül, mintha magad előtt az asztalon lenne a gyümölcs. Így soha nem fogsz gyümölcsöket enni, inkább választod az orrod előtt heverő kekszet, fél tábla csokit.

3. A hőmérséklet mindig optimális?

Ha az autóban, a lakásban és munkahelyeden is mindig egy komfortos hőmérséklet van, akkor az bizony elhízáshoz vezethet egy idő után. A hidegben a test több energiát fogyaszt, meg kell birkózzon azzal, hogy felmelegedjen. Néha hagyd, hogy kicsit hidegebb legyen a lakásban. A szervezet ilyenkor aktiválja a barna zsírsejteket, és több kalóriát éget.

4. Ne rejtsd el a sporteszközöket!

Ha a futópad a pincében porosodik, a szobabiciklit pedig kölcsön adtad a szomszédnak, egészen biztosan nem lesz esélyed rá, hogy akár 5 percre is tekerj egy kicsit. Ha szem előtt tartod, akkor egy idő után a furdaló lelkiismeret előbb-utóbb fellökdös a futópadra.

5. Minden este vacsoravendégeket hívsz?

Jó kifogás lehet, ha olyan ismerősöket hívsz nap mint nap, akik este tíz után bedöntenek magukba egy liter sört, és két csomag chipszet. Ha valaki estére készíti el a sült kolbászt, zsírban tocsogó krumplival, nem muszáj te is követned a példáját. Légy udvarias, főzz neki alkalomhoz illően, de te nem muszáj zabálj ezért minden este.

lakásod miatt nem tudsz fogyni

6. Kevés a fény

Reggel engedd be a lakásba a lehető legtöbb fényt, vagy gyújtsál minél több lámpát fel. Ezzel felébred a szervezeted, és beindul a leptin hormon termelődés, mely az étvágyért és zabálásért felelős.

7. Nem kell minden megenni, ami az asztalon van

Főleg este vigyázz arra, hogy ne pakolj ki minden ehetőt a hűtőből az asztalra, mivel hajlamos lehetsz mértéktelenül zabálni. Minél kevesebbet eszel, annál kisebb az esélyes az elhízásnak.

8. Túl sok monitor

Ha minden szobában körbe vagy véve képernyőkkel, nagy az esélye, hogy mozgás helyett inkább a tévét, számítógépet vagy mobiltelefont választod. Száműzd az elektromos készülékeket egyetlen helyiségbe, lehetőleg a nappaliba.

9. Túl nagyok a tányérok

Nagy tányér= több étel. Az egyik legjobb módja a fogyásnak, ha kisebb tányérokra váltunk, és így kevesebb ételt fogunk fogyasztani. Együnk többször, kevesebbet. Így akár 44%-al is csökkenthetjük az energiabevitelt.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...