Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Komoly következménye lehet, ha karácsonykor mosod a ruhát! Ezért ne tedd!

Komoly következménye lehet, ha karácsonykor mosod a ruhát! Ezért ne tedd!

Az év végi ünneped körül számos babona kering, amelyekben van aki hisz és van, aki nem. Az egyik ilyen babona az is például, hogy nem szabad karácsonykor mosni!

Újévkor és szilveszter napján tilos levinni a szemetet, ruhát mosni, sepregetni, mert ezek a dolgok a néphiedelem szerint elűzik a szerencsét a háztól. A karácsonyi babonákat azonban nagyon kevesen ismerik!

Ha egy nő karácsonykor mos és a szárítóra teszi azokat, akkor az egy állat elpusztulását jelenti, tágabb értelemben pedig balszerencsét hoz. Más babonák szerint vízkeresztig tilos mosni.

Más babonák is léteznek a karácsonnyal kapcsolatban. Vigyázni kell azzal is, hogy mikor visszük be a fenyőfát a lakásba, ha karácsonytól korábban, az kapzsiságra utal és ezzel felhíjuk a szellem világ figyelmét is. Akasszunk az ajtó fölé friss fagyöngyöt!

Karácsonykor is tilos söprögetni, a szemetet sem szabad kivinni a házból, csak az asztalról söpörhetjük le a morzsát. Ha ezeket betartjuk, megóvjuk az egész családot a betegségektől. Mindemellett nagyon óvakodj attól is, hogy karácsonykor más dolgozzon helyetted, ilyen esetben a következő években többszörösen kell majd viszonoznod annak a személynek.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...