Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kézfertőtlenítő házilag, ha már neked sem sikerült venned

Kézfertőtlenítő házilag, ha már neked sem sikerült venned

Hirdetés

A koronavírus rohamos terjedése miatt Magyarországon vészhelyzetet rendeltek el és egyre több helyen találkozhatunk most már figyelemfelkeltő plakátokkal, videókkal, reklámokkal, hogy mit tehetünk a vírus megelőzése érdekében.

 

Hirdetés

Az egyik legfontosabb, a megfelelő higiéniai szabályok betartása, többek között a rendszeres, alapos kézmosás fertőtlenítőszerrel, vagy szappannal.

Az utóbbi hetekben azonban a kézfertőtlenítők hiánycikké váltak, a boltok polcairól eltűntek, a webshopokon keresztül pedig szintén lehetetlenség hozzájuk férni.

Szerencsére van egy jó hírünk, házilag is készíthetünk ugyanolyan hatékony kézfertőtlenítőt, amely szintén hatékony a vírusokkal és a baktériumokkal szemben!

Hozzávalók:

  • tál és kanál
  • tölcsér
  • szórófejes, pumpás üveg
  • 2/3 csésze 99%-os izopropil alkohol vagy etanol
  • 1/3 csésze aloe vera gél
  • 8-10 cseppnyi illóolaj (opcionális)

Szórófejes kézfertőtlenítő:

a gyógyszerészek szerint is készíthetünk otthon magunknak egyveleget, ami hasonló hatású, mint a boltban kapható kézfertőtlenítő: legyen nálunk a táskában kétharmad alkohol és egyharmad háromszázalékos hidrogén-peroxid keveréke egy szórófejes flakonban. Ezzel lefújhatjuk a kezünket időnként, főleg ha olyan fémfelületet (például kapaszkodót a buszon) fogtunk meg, amit sokan tapiztak előttünk. Illetve nem szégyen az sem, ha kesztyűt hordunk a megelőzés érdekében.

 

Hirdetés