Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ettől a keveréktől olyan csodás lesz a muskátlid, hogy a szomszéd is...

Ettől a keveréktől olyan csodás lesz a muskátlid, hogy a szomszéd is a csodájára jár majd!

Hirdetés

A muskátli hazánkban egy nagyon kedvelt virág, amelyet kertes házak és lakások díszítésére is nevelhetünk. Több színben is előfordul és csodás, dús virágzata mindenki szemét megörvendezteti. 

 

Hirdetés

Ha szeretnéd, hogy a muskátlijaid még hálásabbak és boldogabbak legyenek, akkor a következő trükköket mindenképpen próbáld ki. Meglásd, olyan szépek lesznek tőle a virágaid, hogy mindenki csak ámul majd, amikor rájuk pillant.

1# Ezzel trágyázd

Egy szuper tápanyagkeverékkel trágyázd meg a muskátlidat havonta 1-2x és meglátod milyen hálás lesz érte.A keverékhez szükséged lesz banánhéjra és tojáshéjra. Attól függően, hogy mennyi muskátlid van otthon, számítsd ki, hogy mennyi hozzávalóra lesz szükséged. Egy ládához használj 1+1 darabot. A banánhéjat kevés vízzel turmixold össze, majd keverd hozzá az összetört tojáshéjat és ezzel a keverékkel trágyázd meg a virágok alatt a földet.

2# Havi 1x fél decit adj neki ebből

A következő oldat csodát művel a muskátliddal.

Keverj el 1 liter vízben 1 csepp jódot és ebből 1/2 dl-t locsolj a muskátli földjére. Havi 1 alkalomnál többször nem javasolt, viszont a havi 1x rendszerességet érdemes tartani.


3# Ilyen vízzel locsold

Mint minden növénynek, a muskátlinak is a lehető legjobb öntözőnek az esővíz számít, de ha lakásban élsz vagy éppen szárazabb az időszak és nem tudsz gyűjteni, akkor az is jó megoldás, ha állott vizet adsz a növényeidnek. Ehhez legalább 2 nappal előre készíts ki egy locsolóba vizet nekik.

4# Muskátli fodrászat
Ahogyan neked is jól esik időről-időre elugrani a fodrászhoz megszabadulni a töredezett hajvégektől és formára igazítani a hajadat, úgy a muskátlinak is igazi vérfrissítő, ha időnként lecsipkeded róla a száraz leveleket és virágokat. Ez nagyon jót tesz azoknak a növényi részeknek, amelyek még élettel telik.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...