Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tisztítsd át a mosógéped csodaszerek és szerelő nélkül!

Így tisztítsd át a mosógéped csodaszerek és szerelő nélkül!

Hirdetés

A frissen mosott ruha illata az egész lakást felfrissíti, de a mosógépből áradó szag mindent tönkretesz? Vízkövessé vált a mosógéped és már csak a kicserélés menthetné meg? Szeretnéd áttisztítani a géped és nem szeretnél szerelőt hívni vagy drága szereket vásárolni? Akkor itt most megtanulhatsz néhány filléres, de annál hatásosabb praktikád, amivel a mosógéped olyan lesz, mintha új lenne.

Ecet

A legtöbb lerakódást, valamint a vízkövet a leghatékonyabban ecettel távolíthatjuk el. Nem kell mást tenni, mint ecettel felönteni a mosógép adagolóit és a maradék ecetet beleönteni a dobba. Ezt követően indíts el egy 90 fokos mosást, és ha az kész, öblítsd át a mosógépet egy újabb programon, hogy a felvált szennyeződések garantáltan eltávolodjanak.

Hirdetés

 

Trisó

A nagyobb szennyeződések ellen tökéletes csodaszer, ami fillérekbe kerül és szinte minden boltban beszerezhető. 1-2 kanállal tegyél az adagolóba belőle és az ecetes megoldáshoz hasonlóan egy 90 fokos programon átmosni a gépet. Ha ez kész, ajánlott egy ismételt programot elindítani, hogy minden szennyeződés távozzon a gépből és hogy a ruhán ne maradjanak majd foltok.


Teafaolaj

Minden mosógéppel előfordulhat, hogy helyenként bepenészedik, ezért a kellemetlen szagtól a teafaolajjal könnyen megszabadulhatunk. Ha teafaolajat töltesz a mosógép adagolójába, és elindítasz egy közepes hőfokú programot, akkor nem csak a rossz szagtól, de még a baktériumoktól is megszabadulhatsz.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés