Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tisztíthatod meg a tusolófüggönyt a penésztől és a szennyeződéstől!

Így tisztíthatod meg a tusolófüggönyt a penésztől és a szennyeződéstől!

Hirdetés

A tusolófüggönyt időközönként alaposan le kell fertőtleníteni, hiszen a szinte állandóan nedves közegben nagyon hamar megtelepednek a penészgombák.

Egy nagyobb családban, a sok tusolás miatt szinte ideje sincs kiszáradni, éppen ezért nagyon figyeljünk oda rá, hogy mindig higiénikus állapotban legyen.

Hirdetés

A fürdőszobai penész nagyon egészségügyi probléma kiváltó oka lehet, úgy, hogy közben nem is gyanakodunk, hogy mi okozhatja betegségünket. Lehet, hogy rendszeresen takarítjuk a fali csempét, a kádat, a kagylót, és a vécét, de az tegye fel a kezét, aki legalább kéthetente kimossa a tusolófüggönyt.

Ezt leginkább már csak akkor tisztítjuk meg, amikor elkezdenek a penészfoltok látszani rajta. Pedig a tusolófüggönyön az emberi szem számára láthatatlan mikrobák és baktériumok telepedig meg.

A nedvesség, a párás levegő, és az elhalt hámsejtek kiváló táptalajt biztosítanak ezek számára. Tisztítsuk ki rendszeresen, és akkor elkerülhetjük, hogy megpenészedjen.
Az alábbiakban egy egyszerű, és természetes módszert mutatunk!

Hozzávalók:

  • szódabikarbóna
  • ecet
  • mosogatószer
  • egy régi fogkefe

Alkalmazás:

Keverjünk el egy teáskanál mosogatószert 100 ml ecettel, 2 evőkanál szódabikarbónával, és oldjuk fel 5 liter vízben. Ebben a keverékben áztassuk a tusolófüggönyt két órán keresztül.

Ezután folyó vízzel mossuk le alaposan, és ha erősebb foltokat, vagy penésznyomokat látunk rajta, akkor mártsunk egy fogkefét szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöljük át. Mikor meggyőződtünk róla, hogy a függöny teljesen tiszta, és higiénikus, öblítsük ki bő vízbe.

Esetleg még egy kevés ecetet is adhatunk a vízhez. Ezek után egészen biztosan jól kifertőtlenítettük a függönyt. Akasszuk vissza a helyére, és szárítsuk ki alaposan. Vigyázzunk a redők teljesen legyenek széthúzva, hogy közöttük is tudjon alaposan kiszáradni.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés