Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulj meg egyetlen éjszaka alatt a herpesztől!

Így szabadulj meg egyetlen éjszaka alatt a herpesztől!

Hirdetés

A herpesz fertőzés égető, viszkető érzéssel jár, mely általában a bevezető tünet. Ez az érzőidegek izgatásából fakad. Ezt követően alakulnak ki a herpeszes hólyagok, melyek kifakadva nedvedzenek. A betegség ebben a fázisban fertőz.

 

Hirdetés

 

A hólyagok egyénileg változó módon, de általában pár napon belül eltűnnek, helyükön viszont lassan gyógyuló heg marad. Ez utóbbi gyógyulása a leghosszabb folyamat, de ebben a stádiumban már nem fertőző.

Kialakulásukban sok tényező játszhat szerepet. A stressz, a munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, a fáradtság vagy kimerültség, az erős napfény vagy ultraibolya sugárzás, egyéb fertőzések, terhesség, menstruáció, fogászati kezelések, gyomorrontás, tüdőgyulladás – mind kiváltó tényezők lehetnek.A lázas fertőző betegségek, a klímaváltozás, a hormonális változás mind esélyt adnak a vírusoknak, hogy az idegdúcokból az idegkötegeken át a bőrfelszínre vándoroljanak.

A nemi szervek környékén jelentkező herpesz kiújulásának gyakran lelki okai vannak: a szexuális kapcsolattól, vagy a partnertől való idegenkedés, esetleg a gyakori partnercsere.

A megelőzés érdekében kerüljük a bőrfelületek érintkezését, vagy a nemi kapcsolatot a hólyagok begyógyulásáig. Ne használjunk másokkal közös zsebkendőt és törölközőt.

Íme a gyógymód!

Bár nagyon sok gyógymód létezik a herpesz megelőzésére, mi most a fogkrémes módszert fogjuk bemutatni! Nem kell mást tennünk, mint egy kis darab vattára nyomni egy kevés fogkrémet, amivel be kell kenni az érintett herpeszt.Hagyjuk hatni 2 órán keresztül, majd langyos vízzel mossuk le és ismételjük meg újból a módszert. Egészen addig folytassuk, amíg el nem tűnik a herpeszünk.

Az esetek többségében, ha még idejében kezelni kezdjük a herpeszt, akár másnapra nyoma sem marad!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés