Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a beizzadt cipő szagától

Így szabadulj meg a beizzadt cipő szagától

A zárt cipőben való időszak sajnos velejárója annak, hogy lábszagunk legyen és ez a szag sajnos átjárja az egész cipőnket. A helyzet akkor kellemetlen, ha erre mások is felfigyelnek,vagy valahol illemből meg kell válni a cipőnktől.

A lábszag illetve a lábizzadás elleni sray-k nem képesek a cipőből kiűzni a kellemetlen izzadt szagot, de a házi praktikákban van megoldás erre.

Teafaolaj

Antibakteriális hatással rendelkezik, így képes elpusztítani azokat a baktériumokat, amelyek a lábszag kialakulásáért felelősek. Kevés vízben néhány csepp illóolajat oldjunk fel és az ebbe a vízbe áztatott ronggyal törölgessük át a lábat és a cipő belsejét is.

Szódabikarbóna

Éjszakára szórjunk a cipőnk belsejébe szódabikarbónát, ami magába szívja a szagokat és a nedvességet is. Így reggelre szagtalan és száraz lesz a cipőnk.

Ecet

Mártsunk ecetes vízbe egy rongyot és törölgessük át vele a lábbelit. Tegyük olyan helyre, ahol megszárad és a lábszag a múlté.

Hintőpor

A cipő belsejébe szórjunk egy kevés hintőport, ami segít megakadályozni a cipő benedvesedését a nap folyamán. Emellett könnyebbé válik a láb mozgása a cipőben.

Krumpli

Nagyanyáink régi jó bevált praktikája az volt, hogy a cipő talpába nyers krumplit dörzsöltek. Ez segített szárazon tartani a cipőt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...