Kezdőlap EGÉSZSÉG Igazi gyógyerő rejlik az almafa levelében, mégsem tud róla senki!

Igazi gyógyerő rejlik az almafa levelében, mégsem tud róla senki!

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon. Amellett, hogy számos fajtája közül mind nagyon ízletes, kifejezetten jótékony a szervezetünkre nézve. Többek között segít a hasmenés és a székrekedés megszüntetésében, a rákmegelőzésben, stb.

Jobb, ha tudod, hogy nem csak a gyümölcs, de a fa levele is hasznos az egészség megőrzése szempontjából. Az almalevél többek között képes felvenni a harcot az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) hatásaival.

Mik azok az AGE-k?

Az előrehaladott glikációs végtermékek (Advanced Glycation End products = AGE) a fehérjékhez nem enzimatikus úton kötődő glükóz molekulák eredményeképpen jönnek létre. Szervezeten belül is keletkezhetnek és bevitellel is hozzá lehet jutni. Ezek a termékek szövetkárosítóak és emelkedett szintjük az érelmeszesedés fontos rizikó tényezője. Cukorbetegségben magas szintet érhet el.

Ez befolyásolhatja a normál sejtek működését. A sejtek sokkal védtelenebbek lesznek az öregedési folyamatokra és a károsodásokra.

Hogyan segíthet az almalevél?

Tanulmányok alátámasztják, hogy az almalevél fogyasztása képes csökkenteni az AGE aktivitását. Az almalevedhez is hozzáadhatod, hogy emeld a bevitt polifenol mennyiséget. Ennek köszönhetően felveheted a harcot olyan betegségekkel, mint a cukorbetegség, ugyanakkor késleltetheted az öregedési folyamatot is.

Mindemellett az almalevelek egy floretin nevű anyagot is tartalmaznak, amely a gyümölcsben nem található meg. Ez a vegyület természetes antibiotikus hatással rendelkezik. Az almalevél zúzalékot sérülések és kisebb balesetek kezelésére is alkalmazhatjuk.

tudasfaja.com

loading...