Kezdőlap AKTUÁLIS Hózápor, -10 fokos hideg, kiadták a figyelmeztetést, mutatjuk mikor ér ide!

Hózápor, -10 fokos hideg, kiadták a figyelmeztetést, mutatjuk mikor ér ide!

Bár szombaton még néhol lehet napsütéssel számolni az országban, de vasárnapra újra megérkezik az eső.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton a közepesen-erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Napközben több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, a délelőtti órákban az Alpokalja térségében vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. 

A délire, délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután általában 5 és 8 fok között várható, de a naposabb déli részeken 9, 12, a tartósan felhős északi tájakon 3, 4 fok is előfordulhat. Késő este 0, +8 fok valószínű.

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt az Alföldön lehet szűrt napsütés, de később kisebb körzetekben másutt is lehetnek rövid, átmeneti felszakadozások. Reggeltől nyugat felől intenzív csapadékzóna vonul át többnyire esővel, de a Dunántúl nyugati és északi megyéiben, valamint a hegyekben jégdara, illetve hó is hullhat.Délutántól újabb hullámban fordulhatnak elő záporok, hózáporok. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum-hőmérséklet 3 és 15 fok között valószínű, északnyugaton valószínű a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Hétfőn az összefüggő felhőzet fokozatosan szakadozik, csökken, és általában felhőátvonulásokra lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Hózáporok néhol előfordulhatnak. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő, de keleten ennél néhány fokkal enyhébb is lehet. Délután 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.


Kedden a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű, majd délután északnyugat felől egyre inkább növekszik, vastagszik a felhőzet. Estig néhol előfordulhat zápor, hózápor, majd összefüggőbb csapadékzóna érkezhet észak, északnyugat felől. A nyugati, északnyugati szél egyre nagyobb területen délnyugatira fordul, több helyen élénk, erős lökések is lesznek. Hajnalban általában -6, 0 fokot mérhetnek, de a szélvédett fagyzugokban -7, -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délután 3, 7 fok lesz a jellemző.Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, délen lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró. A csapadékzóna északkelet felé halad, hatására több helyen valószínű eső, a nap első felében északkeleten havas eső, hó is hullhat, majd ott is az eső lesz a meghatározó. A nyugati, délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -4, +3, délután 6, 12 fok között valószínű.
loading...