Kezdőlap AKTUÁLIS Egész lakosságot figyelmeztetik!Hirtelen fog lecsapni a veszélyes vihar ezekben a megyékben! Nagyméretű...

Egész lakosságot figyelmeztetik!Hirtelen fog lecsapni a veszélyes vihar ezekben a megyékben! Nagyméretű jég, 90 km-/órás károkozó széllel, heves zivatarral!

Hirdetés

Újra megtörténik: kiadták a figyelmeztetést, hirtelen csaphat le a vihar ezekben a megyékben

A felhőszakadás veszélye miatt 17 megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szerdára a meteorológiai szolgálat. Öt megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek. A maximumhőmérséklet akár 33 fok lesz, így előfordulhat nagy páratartalom.Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az esti, éjjeli órákban az északi, északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy zivatar.Szerdán a kora délelőtti óráktól eleinte az északi országrészben, főként a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegység térségében, majd később az ország középső, déli harmadán is kialakulhatnak zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék, viharos széllökés, valamint jégeső kísérhet.

Hirdetés

(A legutóbbi nagy felhőszakadásban budapest utcái kerültek víz alá /Fotó: MTI-Bruzák Noémi)

 

Az intenzív gócokban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak.A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél több csapadék is hullhat.

Hirdetés