Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmas invázió jön Magyarországon – Ezeken a területeken lesz nagy a baj

Hatalmas invázió jön Magyarországon – Ezeken a területeken lesz nagy a baj

Hirdetés

Az idei év korai megérkezésével február végén már megtalálták az első szúnyoglárvákat Közép-Dunántúlon, egy olyan időszakban, amely nem jellemző a szúnyogok számára.

 

Hirdetés

Ez a furcsa jelenség az időjárás rendkívüli változékonyságára vezethető vissza, amelyet szakértők is figyelemre méltónak tartanak.

Az idén télen rendkívül sok csapadék hullott, és kivételesen hamar felmelegedett az időjárás. Februárban olyan meleg volt, mintha április vagy május lenne.Kőszegi Dániel, a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének elnöke szerint ez az előrejelzések szerint arra utalhat, hogy ha az időjárás továbbra is csapadékos marad, akkor a tavaszi kiöntések vagy pangó vizek megmaradnak, és ezekben a szúnyoglárvák is elszaporodnak.

Ez pedig azt jelenti, hogy április második felére vagy május elejére komoly szúnyoginvázióval kellhetünk szembenéznünk.

A lakosságnak azonban nem kell tétlenül várnia, hogy a szúnyogok elárasztják környezetüket. Sokat tehetnek annak érdekében, hogy visszaszorítsák a szúnyogok számát és megelőzzék a rendkívüli szúnyoginváziót, elsősorban a saját magánterületükön.Ennek érdekében a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetsége közösségi oldalt is indított, ahol hasznos tanácsokat nyújtanak a lakosságnak arról, hogyan védekezhetnek a szúnyogok ellen a saját élőhelyükön.

Fontos, hogy minél többen részt vegyenek a szúnyogirtásban, hogy együttes erővel megelőzhessük a rendkívüli szúnyoginváziót, és élvezhessük a tavaszi időt zavartalanul és kellemesen! Vigyázzunk egymásra és környezetünkre, hogy élhetőbbé tegyük a közösségi területeket!

Hirdetés