Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is várod a júniusi nyugdíjat, erről jobb, ha tudsz

Ha te is várod a júniusi nyugdíjat, erről jobb, ha tudsz

Ezen a héten már beköszöntött a nyár, a júniussal szó szerint megérkezett a jó idő. Egyre melegebb van itthon, lassan kánikula alakul ki az ország bizonyos pontjain.

 

Az idősek fokozottan vigyázzanak magukra, igyanak sok vizet, és ne menjenek a tűző napra. A júniussal viszont van egy jó hírünk is, hamarosan érkezik a nyugdíj a bankszámlákra vagy kopogtat a postás.

Júniusi nyugdíj postai kézbesítése

Aki postai úton igényelte a nyugdíját az tavaly novemberben kapott egy ún. nyugdíjkifizetési naptárt, melyben a Posta jelöli az adott hónapra szóló konkrét kifizetési napokat.A Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a nyugdíjakat. A kifizetési időszak az adott hónap 11-12-13-14. napjától akár a 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat – írja a hovege.hu. A naptár szerinti idősávot érdemes megnézni, az alapján kézbesít majd a Posta.

Mikor utalják a júniusi nyugdíjat?
Aki utalással kérte a nyugdíját, az már most örülhet. Korábban kézhez kaphatja, mint a postai kézbesítéssel. Minden hónapban ugyanis egyszerre, a 12. napon utalják a nyugdíjakat. Mivel most 12-e hétfőre, egy munkanapra esik, így nem fog csúszni a nyugdíj.

Június 12-én, hétfőn utalják a nyugdíjakat.

loading...