Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha hamarabb tudom, hogy ennyi mindenre jó egy befőttes gumi, soha nem...

Ha hamarabb tudom, hogy ennyi mindenre jó egy befőttes gumi, soha nem dobom a kukába! Íme 10 remek ötlet!

Kivétel nélkül mindenki otthonában megtalálható, talán nagyobb számban is, mint kellene. Minden kacatos fiókban ott kallódik belőle néhány darab. Igen, a befőttes gumiról van szó. Miért ne használnád fel őket valami hasznos dologra?

A következő listában olyan tippeket mutatunk be neked, amellyel megkönnyítheted a mindennapokat befőttes gumik segítségével. Lássuk!

1# Csináld magad íróvessző toll

Próbálsz ujjal rajzolni a mobilodra vagy a tabletre, de nem egészen a várt eredményt sikerül megalkotni? Egyszerűen tépj ki egy darabot egy chipses zacskóból és gumizd egy toll végére a fényes felületével felfelé. Kész is az íróvessződ.

2# Befőttes gumi radír

Vétettél egy hibát tollal a vizsgán vagy egy fontos hivatalos nyomtatványon? Szeretnéd eltüntetni, de hogyan? Ha van nálad néhány befőttes gumi, akkor készíthetsz belőle radírt, csak kösd össze őket egy nagyobb csomóba.

3#Szappanadagoló trükk

Tekerd körbe a szappanadagoló nyakát egy befőttes gumival, így limitálni tudod, hogy mennyi szappant nyomj ki egy alkalommal. Sokat spórolhatsz vele.

4# Nadrág problémák

Ha nem sikerül begombolni a nadrágodat, akkor húzz át egy befőttes gumit a gomblyukon és rögzítsd. Ebbe bújtasd bele a gombot és kész is vagy. Nem kell azonnal újat venned.

5# Ruhafék

A ruhák állandóan lecsúszkálnak a vállfáról? Nem kell újakat venned, csak turbózd fel a régit. Húzz néhány gumigyűrűt a vállfa mindkét végére, ez meg fogja akadályozni, hogy ezentúl leessenek róla a ruháid.

6# Nadrágtartó

Szintén egy vállfás trükk. Rögzíts a vállfa aljára, a két karja közé egy nagyobb gumigyűrűt, amire a nadrágot teheted. Vágd el a gumigyűrűt és kösd fel a két kar végére. Használhatsz ragasztópisztolyt is a biztosabb eredmény érdekében.

7# Körömlakk kupak fogóka

Ha nehezen megy leszedni a kupakot a körömlakkról, akkor tekerj körbe rajta erősen egy befőttes gumit, így lesz rajta fogás.

8# Töltő fék

Ha az asztalon szokott lenni a laptop töltőd és folyamatosan azzal harcolsz, hogy ne csúszkáljon le, akkor tekerj köré 1 vagy 2 befőttes gumit, ami meg fogja tartani bármilyen felületen.

9# Vágódeszka fék

Ha vágsz valamit a vágódeszkán, de azt tapasztalod, hogy nem képes egy helyben megmaradni, akkor tekerj köré az egyik vagy mindkét végére befőttes gumit és szépen megáll majd egy helyben.

10# Fogkrém kihasználás

Ha szeretnéd az utolsó cseppet is kinyerni a fogrémed tubusából, akkor szükséged lesz 2 szögre és 2 befőttes gumira. A szögeket helyezd a tubus két oldalára és rögzítsd össze őket a két végükön a két befőttes gumival. Ahogy fogy a fogkrém, tolhatod a tubuson egyre feljebb.

tudasfaja.com

loading...