Kezdőlap AKTUÁLIS FIGYELEM! Ha te is ezen a kúton szoktál tankolni, erről tudnod kell,...

FIGYELEM! Ha te is ezen a kúton szoktál tankolni, erről tudnod kell, újabb korlátozás lép életbe!

Hirdetés

A korábban bevezetetett mennyiségi korlát után újabb limitet vezetett be több mint száz kúton a Shell.

Csütörtöktől alkalmanként legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain – jelentette be a cég. Az intézkedés 106 benzinkutat érint.

Hirdetés

Ez azt jeleni hogy a 480 forintos árstopolt üzemanyagból egyszerre 52,08 litert tudnak egyzserre venni az autósok.


Emellett továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett százliteres korlátozás a nemzetközi tranzitútvonalak mellett lévő tizenkét állomáson.

Kedden és szerdán több, főleg kisebb magánbenzinkút kényszerült bezárni, vagy jelentősen csökkenteni a kiadott üzemanyag mennyiségét ellátási problémák miatt. Van olyan kút, ahol csak 5 litert lehetett tankolni, van olyan is, amely legközelebb csak március 24-re vár üzemanyagot.

Sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt. A nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten.

Közben újra emelkednek az árak, péntekről a benzin 640, a dízel 717 forint lenne literenként, ha nem lenne az árstop.A Mol szerda este közölte, a vállalat nyomon követi a világpiaci folyamatokat és folyamatosan vizsgálja, milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy biztosítsa az egyenletes, országos ellátást.

A cég a megnövekedett igények ellenére is ki tudja szolgálni a hazai autósokat, hiszen jelenleg is teljes kapacitással, a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot. A vállalat készletei és termelése stabil bázist ad ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás.A magyar olajcég nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni.

Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat – hangsúlyozta Hernádi, aki szerint csak a 70, 80, 100 literes mennyiségi korlátozások fordulhatnak elő, de egy személygépjármű megtankolása nem fog problémát jelenteni – mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. vezére az ATV-ben.

Hirdetés
loading...