Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Felejtsd el az ecetet, a szódabikarbónát és az összes házi csodaszert! Ezért...

Felejtsd el az ecetet, a szódabikarbónát és az összes házi csodaszert! Ezért önts lisztet a mosógépbe!

Sok házi csodaszerről hallottunk már, amelyek amellett, hogy könnyen hozzáférhetőek és olcsók is, bámulatos hatással rendelkeznek és az otthoni takarítást egy magasabb és környezetbarátabb szintre emelik.

Sok új használati módjával ismerkedtünk meg az ecetnek és a szódabikarbónának is. Itt az ideje, hogy a lisztet sem csak főzésre és sütésre használjuk fel. Lássuk, mire jó még ez az alap élelmiszer.

Megszabadulhatsz az olajfoltoktól

Mielőtt bedobnád a mosógépbe a ruhákat, a makacs olajfoltokra szórj egy kevés lisztet és dörzsöld bele finoman az anyagba. Ezzel a liszt megköti és magába szívja az olajat, zsírt, így segítve az anyag tisztulását. Okos!

Friss ágynemű új dimenziója

Keverj össze 2 evőkanál lisztet 1 csésze vízzel, majd adj a keverékhez még 1 csésze forró vizet. Használd ezt az oldatot úgy, akár a sima öblítődet. Meglásd, a mosás után az ágyneműd vagy az inged friss és ropogós lesz.

A mosáson kívül egyéb dologra is felhasználhatod a háztartásban.

Csillogó csaptelep

Tökéletes házi, környezetbarát vízkőoldószert készíthetsz liszt és ecet keverékéből. Keverj össze egy rész ecetet egy rész liszttel, dörzsöld át vele a kérdéses felületet és könnyen megszabadulhatsz a vízkőtől.

Fényes réznemű

Régi rézből készült tálakat és egyéb eszközöket is újjá varázsolhatsz, ha kevés liszttel átdörzsölöd a felületüket. Új fényében ragyog majd.

tudasfaja.com

loading...