Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt a trükköt alkalmazd, ha szép, dúsan virágzó petúniákat szeretnél!

Ezt a trükköt alkalmazd, ha szép, dúsan virágzó petúniákat szeretnél!

Hirdetés

Minden növény meghálálja, ha megfelelő gondoskodásban részesül, viszont az is igaz, hogy nem mindegyiket lehet teljesen hasonló módszerek szerint ápolni. A magyar otthonok egyik legkedveltebb virága a petúnia, amelynél változatosabb virágot aligha ismerünk. Számos színben és mintában előfordul.

Csodálatos dísze lehet az otthonunknak, akár az erkélyre, a teraszra vagy az ablakba tesszük őket. Ha szeretnéd, hogy boldog és egészséges fényében tündököljön és szebbnél szebb virágaival örvendeztesse meg otthonodat, akkor érdemes ezekre az alapvető dolgokra odafigyelned a gondozása során.

Hirdetés

1. Gyakori locsolás

Érdemes naponta kétszer is meglocsolnod, ha azt szeretnéd, hogy ontsa a virágait. A legalkalmasabb időpontok erre a kora reggeli és a késő esti órák.

2. Adj neki esővizet

Ahogy minden növény, a petúnia is az esővizet kedveli a legjobban. Ha van lehetőséged, akkor rendszeresen gyűjts neki esővizet, ha nincs, akkor is inkább állott vízzel locsold, ne pedig friss csapvízzel.

3. Tápoldat

Mivel intenzíven nő, ezért nagyon hamar elfogyasztja a földjében lévő tápanyagokat. Jó, ha akár heti 2 alkalommal is adsz neki tápoldatot vagy táprudat.

4. Távolítsd el a száraz részeket

Ha vannak rajta olyan virágok, amelyek már elszáradtak és barnultak, akkor azoktól jobb, ha megszabadítod a petúniákat, mert csak gátolják őket a megfelelő fejlődésben és nem is mutatnak jól a szép szirmok között.


5. Forgasd a cserepet

A petúnia imádja a napfényt, így mindig tedd olyan helyre, ahol a nap legnagyobb részében érik őt a sugarak. Ugyanakkor arra is figyelj oda, hogy időnként megforgasd a cserepet, így rendszeresen mindegyik virágot érheti fény, ha esetleg egyesek kissé árnyékosabb részen lennének.

6. Védd meg őket a viharoktól

Nem elég, hogy a kiválasztott helye fényes legyen, olyannak kell lennie, ahol a virágok nem sérülnek olyan könnyedén, ha nagyobb szél vagy vihar kerekedik. Ha mégsem olyan helyen tartod, akkor azonnal menekítsd meg őket, ha komolyabbra fordul az időjárás.

tudasfaja.com

Hirdetés