Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ez a házi szer igazi csodaszer az orchidea szerelmeseinek: egész évben tartó...

Ez a házi szer igazi csodaszer az orchidea szerelmeseinek: egész évben tartó dús virágzást biztosít!

Hirdetés

Az orchidea az egyik legközkedveltebb szobanövény, szinte nincs olyan ház, melynek ablakában ne virítana egy-két színpompás virág. Ha imádjuk az orchideákat, akkor itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan kell gondozni őket.

Az orchidea nem egy egyszerű szobanövény. Amilyen különleges, pont olyan igényes is, számára egyáltalán nem elegendő, ha egy héten egyszer egy kis vizet öntünk rá.
Az alábbiakban néhány olyan dolgot mutatunk, melyet érdemes figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy szépek legyenek az orchideáink.
Ha azt szeretnénk, hogy az elvirágzott orchideánk újra virágozzon, akkor érdemes kicserélni rajta a földet. Egy virágzási szezonban a föld elöregedhet, ha egy új cserépbe ültetjük a növényt, ezáltal valósággal megújul, és ismét fog virágozni.Természetes közegében az orchidea a fás, komposztos földben növekszik. Tápláléka pedig az esővíz, és a talajból felszívott anyagok együttese. Ezt a természetes közeget kell “utánozzuk” számára, tehát semmiképp ne ültessük kerti, vagy virágföldbe. A kereskedelemben lehet kapni direkt orchidea ültetőtalajt.
Az orchidea számára átlátszó, műanyag ültetőedényt válasszunk. A léggyökerei csak így jutnak a fejlődéshez szükséges fényhez. A cserép alján mindenképp legyen lyuk, különben, ha felgyűlik a víz benne, el fognak rothadni a gyökerek.
Az orchidea könnyebben fog virágozni, ha egy kis időre sötét helyre tesszük. A pár napos pihentetés után újra visszaállíthatjuk az eredeti helyére, és rövid időn belül látni fogjuk az új bimbókat rajta.Ez a trükk csak az egészséges növények esetében működik. A lustább növény esetében használjunk egy kevés, szaküzletben kapható keiki pasztát.

Hirdetés

Ettől a növény megerősödik, és nagyon jól beindul a virágzás. Két hét múlva már látható lesz az eredmény. Ez a paszta direkt arra van, hogy a növény virágzását segítse elő, anélkül, hogy különösebben megterhelné.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...