Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Ebből a furcsa okból érdemes körömreszelőt tartanod az autódban a téli időszakban

Ebből a furcsa okból érdemes körömreszelőt tartanod az autódban a téli időszakban

Vezetés a pokoli, téli időjárásban nem a legkellemesebb élmény. Nincs is ahhoz fogható, mint amikor rágurulunk a kocsinkkal a jeges útra és imádkozunk az égiekhez, hogy a kedves kis életünkkel egészben eljuthassunk a legközelebbi vegyesboltba.

 

A téli körülmények között volán mögött ülni sokak számára hátborzongató, de szerencsére vannak olyan óvintézkedések, amelyekkel biztosíthatod magad, hogy kelljen minden reggel aggódva elindulnod.

Az ablaktörlő probléma

Vegyük például az ablaktörlőket. Bárki, aki a téli hónapokban tisztességes időt töltött el vezetéssel, tudja, hogy ezek a megbízható pengék nagyon jó edzést kapnak a hideg varázsa és a rossz időjárás idején.

És miközben karbantartjuk őket – azaz rendszeresen cseréljük – a vadonatúj autók tulajdonosainak is találkozniuk kell néha azzal az esettel, amikor még az új pengék is egyszerűen nem úgy végzik a munkájukat, ahogyan kellene.

Tapasztalhattad, hogy amikor a szélvédők már túl vannak erőltetve, végül felszívják magukat mindennel, amivel a szélvédőn meg kell birkózniuk. Olyan ez, mint piszkos szivaccsal mosogatni, amikor a koszt csak még jobban elkenjük a felületen, ahelyett, hogy tisztítanánk. Ilyenkor az ablaktörlő csak maszatol és semmivel sem teszi jobbá a kilátást.

Van megoldás

Szerencsére ez a probléma könnyen megoldható egy olcsó szépségápolási eszközzel, kevesebb, mint egy perc alatt.

Ahogy azt valószínűleg a cikk címéből kikövetkeztetted, ez az eszköz, ami az ablaktörlőknél segítségedre lesz, nem mást, mint egy fém körömreszelő. Egy olyan eszköz, ami biztosan ott csücsül már a neszesszeredben is.

Patrice Banks, a philadelphia-i alapítású Girls Auto Clinic (Lányok autóklinikája) szerelője és tulajdonosa a közelmúltban megosztott a cége weboldalán egy nagyon hasznos tippet:

Helyreállíthatod az ablaktörlődet azáltal, hogy azt a felületet, ami rendszeresen érintkezik a szélvédővel, átreszeled egy körömreszelővel néhányszor. Ez új életre kelti az ablaktörlődet és segít majd, hogy esőben vagy hóban jobban kiláthass a kocsidból.”

Amikor a körömreszelő nem elég

Természetesen előfordul, hogy olyan fagyos az idő, hogy az ablaktörőknek még az ima sem segít. Ilyen esetekben vegyél elő némi denaturált szeszt és vizet, mielőtt elkezded kaparni. Keverj össze 1 rész vizet 2 rész alkohollal, majd öntsd bele egy spricnis üvegbe és fújd a kezelendő felületre. Ez az egyszerű megoldás semmi perc alatt leolvasztja a jeget, mivel az alkohol fagyáspontja jóval a fagypont alatt van.

Most, hogy már egy-két trükkel több van a zsebedben, könnyen felveheted a kesztyűd a téli fagyokkal szemben és semmi nem zavarhat meg a szabad kilátásban!

Oszd meg ezt a hasznos trükköt az ismerőseiddel is!

loading...