Kezdőlap EGÉSZSÉG Csúnya visszeres volt a lábam, de ennek az orvosságnak köszönhetően ma már...

Csúnya visszeres volt a lábam, de ennek az orvosságnak köszönhetően ma már nem kell szégyenkeznem!

Hirdetés

A visszér a felszíni vénák kitágulása miatt alakul ki, amelyekben nehezített a vér visszaáramlás a szívbe.  Ezek a kékes színű, vastag vénák leggyakrabban a lábszáron és a combokon alakulnak ki és sok kellemetlenséget okoznak a nők nagyjából 25% és a férfiak 10%-nak.

 

Hirdetés

Az ilyen vénák fala gyenge és nem funkcionál megfelelően, így az egészséges véráramlásból sem tudja kivenni a részét. Ebben az esetben vénás elégtelenségről beszélhetünk. Ilyenkor a vér jellemzően pang az erekben és nem tud hatékonyan továbbítódni.

Jellemző tünetei:

Felületi vénák megvastagodása, kitüremkedése a bőrfelszínen. Kék vagy lilás színűek.

A vénák fájdalma, amely a nap végén kifejezettebb.

Lábak zsibbadása vízszintes helyzetben vagy megemelve.

Lábszár és boka ödémája.

Járás közben enyhülő fájdalom.

Kockázati tényezők:

Túlsúly, elhízottság, terhesség mind növelik a visszér kialakulásának kockázatát, hiszen az alsó végtagokra fokozott terhelés hárul.

Az öröklődést is meg kell, hogy említsük. Az esetek több, mint 50%-ban családi halmozódást mutat.

Hosszabb idejű, rendszeres álló testhelyzet. Álló munka.

A fogamzásgátló tabletta isi kockázati tényező.

Olyan ülő életmód, amely csökkenti a vénás rendszer megfelelő működéséhez szükséges izomtömeget.

A fájdalom elsősorban az idősebbeket érinti, mivel az erek ilyenkor nagyobb mértékben elvesztik rugalmasságukat, fokozódik bennük a gyulladás, csökkentik a mozgási szabadságot és nehezítik a mindennapokat.


Az olívaolaj hatása

A visszér egyik legjobb természetes kezelőszere az olívaolaj. Számos pozitív tapasztalat van ezzel a módszerrel kapcsolatban, mivel képes csökkenteni a kiemelkedő vénák láthatóságát kockázatok nélkül. Olcsó megoldás, amely enyhíti a tüneteket, megakadályozza a szövődményeket, mint a kisebesedés és lassítja a folyamat progresszióját.

Az olívaolaj kivételes táplálék, mivel magas az esszenciális zsírsav tartalma és az E-vitamin tartalma. Ezek a tápanyagok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és támogatják a jó keringést. Az E-vitamin antioxidáns tulajdonsága révén minimalizálja az erek kitágulását. Egyre több egészségügyi szakember ajánlja visszér probléma esetén alkalmazását.

Az alkalmazás módja

Először is tisztítsd meg a lábadat, de a legjobb, ha este zuhanyzás után, lefekvés előtt végzed a kezelést. Egy kicsit melegítsd meg az olívaolajat, de ne forrósítsd fel. Vidd fel az érintett területre. Gyengéden, a szív irányába vezető mozdulatokkal és körkörösen masszírozd bele a bőrödbe. Ezáltal stimulálod a váráramlást is és hamarabb felszívódhat az olaj. Ne mosd le, hanem hagyd magadon egész éjjelre, így kellőképpen ki tudja fejteni jótékony, gyulladáscsökkentő hatását.

Ismételd meg a kezelést naponta. Nem szükséges szüneteltetni, hiszen az olajat akár testápolóként is használhatnád.

Továbbá…

Viselj kompressziós harisnyát, amely nyomást gyakorol a lábszárra és a felszíni vénákban megelőzi a vér pangását, könnyíti a vénás véráramlást.


Az omega-3-ban gazdag ételek, segítenek fenntartani az erek rugalmasságát és megakadályozzák a szívkoszorúér-betegséget és a magas vérnyomást. Természetes gyulladáscsökkentő hatású molekulák.

Alkalmazz szelén kiegészítést, amely egy erős antioxidáns és szintén segít fenntartani az erek rugalmasságát.

Fogyassz E-vitaminban gazdag élelmiszereket (olajos magvak, magolajak), amelyek javítják a vérkeringést és a vér oxigénellátását.

tudasfaja.com

Hirdetés