Kezdőlap Egyéb Csukd be az ablakokat, ajtókat délután! Óriási viharral érkezett meg a hidegfront:...

Csukd be az ablakokat, ajtókat délután! Óriási viharral érkezett meg a hidegfront: nemsokára az egész országra lecsap

Hirdetés

Hatalmas viharral érkezett meg hazánk nyugati-északnyugati térségébe a hidegfront. Zala, Vas, és Győr-Moson-Sopron megyében óriási károk keletkeztek, volt, ahol 113 km/órás szél pusztított.

Nyugat-Magyarországra megérkezett a hidegfront. Szentgotthárd és Körmend térségében viharos szelet és áramszünetet tapasztalt a 24.hu egyik munkatársa.

Hirdetés

Felüdüléssel érkezett meg Magyarországra az a hidegfront, amelyet már nagyon várnak azok akiknek elegük van a hőségriadóból.

Az Időkép radarjára rátekintve tényleg komoly vihar lehet az ország nyugati szélén.

 

 

Napközben a Dunántúlon több helyen lehetnek zivatarok, sőt, heves zivatarok is, melyeket jégeső, viharos széllökések (80-100 km/h) és intenzív csapadék (> 10-20 mm) kísérhet.

Dunántúlon várhatóak heves zivatarok, viharos széllel, amely akár a 80-100km/órás sebességet is elérheti. Emiatt és az ehhez társuló felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére – írta meg a Met.hu

Szombaton eleinte a Dunántúlon és északon alakulhat ki eső, zápor, majd késő délutántól dél felől délen és az Alföldön várható egyre többfelé zápor, zivatar. A Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik az északnyugati szél, egy-egy viharos lökés is lehet. Keleten, északkeleten még 30-33, máshol 22-29 fok várható napközben. Vasárnap kezdetben a keleti országrészben számíthatunk eső, záporokra, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 21-28 fok valószínű.

Hétfőtől naposabb, szárazabb idő jön. Időnként megjelenhetnek ugyan gomolyfelhők az égen, de csapadék nem várható. Hétfőn keleten még élénk lesz az északias szél. Éjszakánként felfrissül a levegő, napközben hétfőn 25-29, kedden 27-31 fokra készülhetünk.

Hirdetés