Kezdőlap OTTHON KREATÍV Belemártotta a terítőit ebbe a folyadékba… Azt hittem megbolondult, de a végeredményt...

Belemártotta a terítőit ebbe a folyadékba… Azt hittem megbolondult, de a végeredményt látva én is kértem tőle egy ilyet!

A horgolt minták és a csipkék mesésen mutatnak mindenhol. A ruhádon, a körmödön, az otthonodban. Ha nálad nincs is csipketerítő, a nagymamádnál biztosan találkoztál már vele a szekrényeken, asztalokon dísztárgyak alatt.

Ha éppen nincs a tulajdonodban egy sem, akkor mindenképpen érdemes egyet (vagy többet) készítened vagy beszerezned, mert bámulatos tálakat varázsolhatsz belőle az asztalaidra.

Mire lesz szükséged?

Nem kell hozzá más, mint 1 rész cukor és 1 rész víz keveréke. A terítő méretétől függően érdemes 1-2 csésze cukrot használni 1-2 csésze vízzel.

Hogyan csináld?

1. Keverd össze a cukrot a vízzel, hogy jól feloldódjon. Ezután forrald fel a tűzhelyen.

2. Hagyd, hogy kihűljön.

3. Helyezd bele a terítődet és áztasd benne egy darabig. Kevergesd egy keveset, hogy minden részét jól átigya a cukros lé. Ezután vedd kis és csavard ki belőle a felesleget.

4. Fogj egy méretben hozzá illő vagy nála nagyobb tálat (ami sütőbe tehető). Fordítsd fejjel lefelé egy egyenes felületen és helyezd rá a terítődet. Jól simítsd rá a tálra.

5. Tedd be a sütődbe és 20-30 percre hagyd ott, hogy jól kiszáradhasson. Nagyjából 120 fokot érdemes alkalmazni. (Fontos, hogy az anyaga 100% pamut legyen!)

Természetesen fel is dobhatod a projektet azzal, hogy elkészülte után lefújod például csillámporos festékkel vagy készítés előtt fested be az anyagot, hogy még izgalmasabb eredményt kaphass. Bár szerintünk a natúr fehér is elbűvölő!

Ajándékozd meg vele szeretteidet is!

tudasfaja.com

loading...