Kezdőlap AKTUÁLIS Bejelentette lemondását a magyar miniszter

Bejelentette lemondását a magyar miniszter

Hirdetés

Csák János, a kormány egyik kulcsfontosságú politikusa, megerősítette a Mandinernek a választás másnapján, hogy benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek.

 

Hirdetés

Csák János elmondása szerint nem tervezte, hogy csak a ciklus feléig látja el feladatait, ám döntésének hátterében a teljesítménykövetelmények és a sikeresen végrehajtott feladatok állnak.

A lemondás háttere

Csák János a lapnak adott interjújában elmagyarázta döntésének okait:

  • Teljesítménykövetelmények: „Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítménykövetelmény: mi az, amit végre kell hajtani, illetve ez mennyi időbe kerül.”

    Csák hangsúlyozta, hogy minden tárcavezetőtől, így tőle is három dolgot kért Orbán Viktor:  1. Ütőképes működési rendszer kialakítása: „A meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert.”
  2. Ciklusokon átívelő programok kidolgozása: „A tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok.”
  3. Megfelelő utódok kinevelése: „Legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket.”

Csák elmondása szerint az eltelt két év alatt sikerült minden területen sínen lennie a vállalt feladatokkal:

„A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal. Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni.”Csák János hangsúlyozta, hogy az elvégzett munka és a kialakított rendszerek biztosítják a stabil működést és a hosszú távú programok folytatását. Ennek megfelelően úgy érzi, eljött az idő, hogy átadja a stafétabotot a fiatal nemzedéknek: „Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.”

Csák döntése mögött tehát nem a kudarc vagy a problémák állnak, hanem az, hogy a kitűzött célokat sikerült elérnie, és ezzel lehetőséget teremtett arra, hogy a fiatalabb generációk folytathassák a munkát és új lendületet adjanak a tárca vezetésének.

Csák János lemondása új korszakot nyit a kormány működésében. A politikus két év alatt sikeresen teljesítette a rá bízott feladatokat, és elérte a kitűzött célokat, ezzel biztosítva a tárca stabilitását és a hosszú távú programok folyamatosságát.Most, hogy minden területen sínen vannak a vállalt projektek, elérkezett az idő, hogy a fiatalabb generációk vegyék át a vezetést és továbbvigyék az elindított munkát.

Hirdetés