Kezdőlap AKTUÁLIS A sebész megváltoztatta az életét – így néz ki ma a fejlődési...

A sebész megváltoztatta az életét – így néz ki ma a fejlődési rendellenességgel született lány!

Hirdetés

Ahhoz, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk és hogy elég önbizalommal éljük, szükségünk van egy elégedettségre önmagunkkal szemben.

Ellie Jones egy ritka betegséggel született, és 8 éves korától nem nőtt tovább az állkapcsa. Ez a betegség nemcsak esztétikai problémákat okoz, hanem azt is megakadályozza, hogy a fogak rendesen elhelyezkedjenek és ez az evést is megnehezíti. Ennek a betegségnek nincsen egy meghatározott neve, azonban szerencsére az orvosok tudják, hogy mit kell tenni a hasonló helyzetekben.

Hirdetés

Egy 20 éves walesi lány, Ellie Jones életét egy igen ritka, veleszületett fejlődési rendellenesség keserítette meg: 8 éves korától kezdve nem nőtt tovább az állkapcsa. A problémára akkor derült fény, amikor 14 éves korában meglátogatott egy szájsebészt a fogai miatt.

Sajnos a fogszabályzó önmagában nem volt elegendő, hogy kezelni tudják ezt a rendellenességet, de egy Emma Woolley nevű szájsebész segített, hogy a fiatal lány visszakapja önbizalmát.

Az első beavatkozásra 16 éves korában került sor. A műtét olyan fájdalmas volt, hogy a lány egy hónapon keresztül nem tudott beszélni, és enni sem tudott rendesen.

Időbe telt, amíg a lány újra beszélni kezdett, a fájdalmas műtét után pedig még sokáig beszédhibával küszködött. A korrekciós műtétre végül egy évet kellett várnia, de Ellie úgy érzi, nagyon is megérte:

“Iszonyatosan megkönnyebbültem. Végre úgy éreztem, önmagam lehetek. Korábban nagyon félénk voltam, most pedig duzzadok az önbizalomtól. Az egész életemet megváltoztatta ez a műtét.” – mesélte Ellie egy nyilatkozatában.

Forrás:buzzblog.eu

Hirdetés