Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A majonéz 8 alternatív felhasználási módja, amire eddig nem is gondoltál

A majonéz 8 alternatív felhasználási módja, amire eddig nem is gondoltál

Hirdetés

A majonéz nem éppen a legegészségesebb dolog a világon, de számos olyan felhasználási módja létezik, ami jótékony hatású. Tegyük hozzá: az alábbiakat a házi készítésű, valódi majonézzel próbáljuk ki, tartósítószerekkel, sűrítőanyagokkal dúsított bolti majonéz hajba kenésének következményeit a szerkesztőség nem vállalja.

Időközönként mindenkivel megesik, hogy miközben a hűtőszekrényben takarít, rátalál egy üveg majonézre, amelynek nemsokára lejár a szavatossági ideje. Ilyenkor általában két lehetőségünk van: fogyasszuk el valamilyen étellel, vagy dobjuk ki. De gondolta volna, e két opció mellett a majonéz számos más dologra alkalmas lehet?

Hirdetés

1. Hajbalzsam: éppen hajmosás előtt vettük észre, hogy hajbalzsam nélkül maradtunk? Nem kell berezelni, hisz a majonéz erre is alkalmas. Csak masszírozzuk a fejbőrhöz, várjunk egy pár percet, és mossuk le samponnal. A hajunk ezután puha és fényes lesz.

2. Bőrápolás: a majonéz kozmetikai cikk is lehet. Nem csak a hajat segítheti, hogy puha és fényes legyen, hanem hidratálja a bőrt is, és segít egyes bőrproblémák orvoslásában. Csak kenjük fel a bőrünkre és hagyjuk, hogy hasson.

3. Égési sérülések a strandon: ha elfelejtünk napkrémet használni a strandon, annak kellemetlenül leégés lehet a vége. De ha kéznél van a majonéz, meg vagyunk mentve, ugyanis az aloe verához hasonló hatása van. Rákenve a bőrre, segít a fajdálom enyhítésében, amíg a bőr helyrejön.

4. Levelek fényesítése: a virágok levelei elvesztették fényességüket? Semmi gond, töröljük végig őket majonézzel és akár hónapokig is ragyogóan zöld színűk lesz. Ezt a régi trükköt használják az üzletekben is, ezért ott mindig jobban néznek ki a növények, mint saját otthonunkban.

5. Takarítsuk le a ceruza nyomokat a falról: ahelyett, hogy az egész házat újra ki kéne festeni a kis művész gyermekek miatt, csak kenjük a kérdéses területre majonézt, várjunk néhány percet, majd töröljük le egy konyhai papír törlővel. A ceruzanyomok el fognak tűnni, és a fal olyan lesz mint régen.

6. Idegesítő matricák eltávolítása az autónkról: megbánta, hogy évekkel ezelőtt matricát ragasztott az autóra? Nem tudja leszedni anélkül, hogy csúnya nyom maradjon utána? Vegyünk egy kis majonézt és kenjük be vele a matrica teljes felületét, majd néhány perc után töröljük le. A majonéz felszívja a ragasztót, és a matrica nyom nélkül le fog jönni.

7. Megerősíti a körmeidet: folyamatosan töredeznek a körmeid? Nem muszáj sokat költeni felesleges körömápoló termékekre, hogy erősebbekké tegyük őket, csak használjunk majonézt. Egy kicsi tálba tegyünk majonézt, majd 5 percig áztassuk bele a körmeinket. majd mossunk kezet. A körmeink ettől erősebbek lesznek.

8. Pusztítsa el a tetveket: a majonézt samponként is használhatjuk a tetvek ellen. Csak masszírozzuk a hajunkba, húzzunk a fejünkre egy zuhanysapkát (vagy műanyagzacskót), és aludjunk egy éjszakát. Reggel mossuk le és ismételjük meg 10 nap múlva.

Hirdetés