Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tesz csodát az alufólia a kertedben és a szobanövényeiddel! Próbáld ki...

Így tesz csodát az alufólia a kertedben és a szobanövényeiddel! Próbáld ki te is!

Hirdetés

Az alufólia az egyik leghasznosabb háztartási eszközünk. Megszámlálhatatlan projektben segítségünkre lehet, az ételkészítéstől kezdve a csomagoláson át a csináld magad ötletekig. 

Az tudtad, hogy remekül fel lehet használni a kertészkedéshez is? Nem csak azáltal segít téged és elsősorban a növényeidet, hogy kivédi a kórokozók támadásait, de még a növekedésüket is serkenti.

Hirdetés

Harc a levéltetvek ellen

A legjellemzőbb aprócska kártevők, akik ugyanolyan eséllyel képesek megtámadni minden növényt. Ellepve azokat folyamatosan szívják a növény nedvét és gyengítik őket, sebeket hagyva rajtuk.

Már ez is elég lenne, de melléktermékként még mézharmatot is kibocsátanak, aminek hatására a hangyák előszeretettel megjelennek, amellett gombás betegségekre is hajlamosabbak lesznek.

Ebben a helyzetben hatalmas segítség lehet az alufólia. Nem kell mást tenned, mint letépni egy darabot, amit aztán kisebb cafatokra kell csipkedned. Ezekből formálj kisebb galacsinokat és szórd meg vele a növény tövénél a földet.

Úgy fogja elérni a hatását, hogy a fémes anyag az oda érkező napfényt vissza fogja verni és ez elriasztja majd a tetveket. Extrában még a növény is hasznosítani fogja a visszaverődő napfényt és jobban tud majd általa növekedni.

Szabadban is hasznos segítség

Ezt a trükköt nem csak beltéren, de a szabadban is alkalmazhatod. Ha a fás növényekre néhány helyen rögzítesz alufólia csíkot, az hasonlóképpen fog működni és még a madarakat is távol tarthatod vele.

Ugyanakkor a földre is helyezhetsz pár alufólia darabot, leszúrva, hogy megakadályozd a rovarok és csigák invázióját.

tudasfaja.com

Hirdetés