Kezdőlap Egyéb 4 megye kapott riasztást – Jégeső, akár hózápor is lehet, mutatjuk mikor

4 megye kapott riasztást – Jégeső, akár hózápor is lehet, mutatjuk mikor

Hirdetés

Véget ért a nyárias időjárásnak látszólagos idillje, és egy hirtelen változás veszi kezdetét a következő napokban Magyarországon.

 

Hirdetés

Az előrejelzések szerint az esőre, hózáporra, jégre, széllökésekre, villámlásokra és dörgésekre kell számítanunk a mai napon, és a következő napokban sem lesz nyugodt az égi állapot.

Szerdán a felhőzet fokozatosan szakadozik majd, de ez a kedvező tendencia nem érvényes az egész országra. Különösen a Salgótarján–Szeged vonal szélesebb sávjában és a Dunántúl nyugati és északi részein lehetnek záporok, jégdarazáporok, melyeket villámlások és dörgések is kísérhetnek.A hegyekben akár hózáporok is előfordulhatnak. Az északi, északnyugati szelet az ország nyugati felén élénk, néhol erős lökések kísérik. Záporok és zivatarok környezetében pedig szélerősödés is várható.

A hőmérsékleti skála 12-16 fok között mozog majd, estére pedig 6-11 fok közé hűl le a levegő.

A főváros térségére vonatkozó előrejelzés szerint a változóan felhős égbolt mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a délutáni és esti órákban záporok, jégdarazáporok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél napközben élénk lökéseket hoz magával.

A veszélyjelzést Pest, Nógrád, Vas és Zala megyékre adták ki, ahol intenzívebb záporok és zivatarok várhatók. Kiemelt figyelmet érdemel, hogy a záporokat, zivatarokat jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés is kísérheti.A következő napokban továbbra is változékony időjárási viszonyokra számíthatunk. Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre, pénteken záporokkal, zivatarokkal, szombaton pedig elszórtan esővel, záporokkal.

A szél sokfelé megerősödik, és a hőmérséklet is ingadozni fog, általában 11-18 fok között.

Vasárnap továbbra is felhős, változékony időre lehet számítani, szórványos esővel, záporokkal, viharos széllel és enyhe hőmérséklettel.

Fontos, hogy a változékony időjárásra való felkészülés és az aktuális előrejelzések figyelemmel kísérése segíthet abban, hogy az emberek biztonságban maradjanak és felkészültek legyenek az előttünk álló kihívásokra.Hirdetés