Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 2 kipróbált módszer, amellyel megszüntetheted a kellemetlen szagokat a ruhákból!

2 kipróbált módszer, amellyel megszüntetheted a kellemetlen szagokat a ruhákból!

A meleg időszak elérkezett és ezzel együtt a fokozottabb verejtéktermelés is. Mindannyian izzadunk, ez egy teljesen természetes folyamat, amelyből nem kell démont csinálnunk. A testünk intelligens módon így védekezik az ellen, hogy túlhevüljön. 

Ha az izzadás nem is szüntethető meg 100%-osan (és valljuk be nem is kell, hogy így legyen), a ruháinkat még megmenthetjük tőle. Azok, akik alumínium tartalmú dezodort használnak, gyakran tapasztalhatják, hogy izzadság hatására idővel sárga foltok épülnek fel a ruha szövetében.

A izzadságfoltok szaga és színe, még egy alapos mosást követően sem fog eltűnni, de ebbe nem kell beletörődnünk. Ez ellen van egy teljesen természetes és hatékony megoldás. Mielőtt azon gondolkodnál, hogy kiadod kedvenc darabjaid útját, próbáld ki a következő tippeket!

1. Jól bevált régi recept: szódabikarbóna + ecet

A szódabikarbóna lúgos pH-ja és porózus szerkezete lehetővé teszi a rossz szagok megkötését és eltávolítását.

Mosás előtt tedd a ruhadarabot annyi meleg vízbe, hogy ellepje és szórj rá szódabikarbónát, a kérdéses részekre valamivel többet. Hagyd így legalább egy órára, de a legjobb egész éjszakára.

Ezután öblítsd ki alaposan, majd tedd egy tál hideg vízbe, amihez ecetet öntesz. Újra hagyd ázni egy órát. Szintén a legjobb megoldás, ha egész éjszakára így hagyod.

Ezután mehet a mosógépbe. Mosd ki a szokásos programon, majd kivéve hagyd a napon, szabad levegőn megszáradni. Ne használj szárítógépet!

2. Illatos módszer: szappan + citrom

Ha a ruhának kényesebb az anyaga (selyem, gyapjú), akkor ezt a módszert ajánljuk.

Készíts szappanforgács és meleg víz keverékéből sűrű pasztát, majd keverd össze citromlével. Tedd a ruhát meleg vízbe ázni, keverj a vízbe is keveset a keverékedből, ugyanakkor alkalmazd nagyobb mennyiségben a ruha azon részén, ahol a folt van. Hagyd így legalább egy órára vagy egész éjszakára.

Másnap öblítsd ki és mosd ki a szokásos programon. Hagyd megszáradni a szabad levegőn.

Ezentúl bátran viselheted a kedvenc darabjaidat, amelyek úgy fognak tündökölni és illatozni, mint új korukban.

tudasfaja.com

loading...