Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 12 szuper módszer, amellyel régi holmijaidat újjá varázsolhatod

12 szuper módszer, amellyel régi holmijaidat újjá varázsolhatod

Hirdetés

Érezted azt valaha, hogy egy holmid még tökéletesen jól működik, viszont annyira elöregedett, elkopott vagy bekoszolódott, hogy rossz ránézni? Nem is azért válnál meg tőle, mert nem tölti be a funkcióját, hanem azért, mert már rontja az összképet.

Nos, sok esetben van megoldás. A következő cikkben olyan módszereket szeretnénk megosztani, amelyekkel régi dolgaidat újjá varázsolhatod.

Hirdetés

1# Vágódeszka

Egyszerűen dörzsöld át egy citrom és só keverékébe mártott szivaccsal.

2# Réz edények

Ehhez sót és ecetet kell használni. Szórd meg sóval a felületet, locsolj rá egy kevés ecetet és egy dörzsis szivaccsal menj át rajta.

3# Tányérok

A porcelán tányérokon megjelenő karcolásokat egyszerűen, porcelán fényesítővel el lehet távolítani.

4# Tepsik

Az odaégett zsír és egyéb szennyeződéseket lehet a legnehezebben eltávolítani. Készíts pasztát hidrogén-peroxidból és szódabikarbónából. Kend rá a tepsire, majd hagyd rajta hatni 30 percig és öblítsd le.

5# Szőnyegek

Készíts keveréket 1 rész ecetből és 2 rész vízből. Öntsd át spricnis flakonba, rázd össze és fújd rá a foltra, majd takard le egy nedves ronggyal. Kapcsold be a vasalódat, kapcsold be gőzölőre és helyezd a folt fölé 30 másodpercre.

6# Csempék

A csempék közötti fugát szépen megtisztíthatod fehérítővel. Keverd össze vízzel 1:1 arányban. Ne felejtsd el szellőztetni a helyiséget, miközben tisztítod.

7# Fehér tornacipők

Keverj össze 1 teáskanál mosogatószert, 3 evőkanál hidrogén-peroxidot, 2 evőkanál szódabikarbónát. Ezzel újra ragyogó fehérré varázsolhatod.

8# Bőr bútorok

Olívaolajjal vagy baba olajjal el tudod tüntetni a csúnya karcokat. Egy vattakoronggal töröld át, majd hagyd megszáradni. Ha még látod, ismételd meg.

9# Mikroszálas kárpitok

Az ilyen bútorok foltosodását nehéz helyre hozni. Egy fehér szivacsot márts bele alkoholba, majd töröld át vele a foltokat. Hagyd megszáradni és tisztítsd meg utána egy kefével.

10# Bőr táska

A rajta levő foltokat egyszerűen letisztíthatod egy nedves törlőkendővel.

11# Frottír törülköző

Hogy újra bolyhos és puha legyen, áztasd be sós vízbe a mosás után, majd öblítsd ki. A legjobban jól szellőző helyen száradnak.

12# Fogkefe

Ez sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Csak egy pohár felforrt vízben kell megforgatni párszor a fejét.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés