Kezdőlap AKTUÁLIS Világcsodára készülnek a magyar orvosok! Erre az egyedülálló orvosi csodára csak a...

Világcsodára készülnek a magyar orvosok! Erre az egyedülálló orvosi csodára csak a mi orvosaink képesek: – Támogassuk őket mi is sok ❤-vel, méltán megérdemlik!

Újabb világraszóló orvosi bravúrra készül a magyar csapat: a végéhez közeledik a sziámi ikreket szétválasztó műtétek sorozata. Ezt más nem tudja megcsinálni a világon, csak a magyar doktorok.

A magyar orvoscsapatnak köszönhetően hamarosan két külön kislány lesz a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrekből.

A műtétsorozatot közel egy éve kezdték el, 2018 februárjában. A sziámi ikrek szombaton Budapestre érkeztek, és hamarosan, várhatóan februárban sor kerülhet a következő részműtétre, a szövettágítók beültetésére

A magyar orvoscsapat:Dr. Pataki Gergely, Dr. Csókay András és Dr. Hudák István

Most egy nagy plasztikai műtét következik

A fejüknél összenőtt kétéves bangladesi sziámi ikrek szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta. Az ikreket a Semmelweis Egyetem klinikáin fogják megműteni. A következő lépés még nem a nagy műtét lesz: Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be dr. Pataki Gergely plasztikai sebész. Erre várhatóan februárban kerül sor, hosszú és bonyolult diagnosztikai vizsgálatok után. Aztán pedig ettől a speciális plasztikai sebészeti műtéttől függ az, hogy mikor kerülhet sor a végső műtétre, a nagy szétválasztásra.Utána 100 napot kell várni a nagy szétválasztó műtétig

Dr. Pataki Gergely korábban az újságnak elmondta, hogy az expander behelyezése után 100 napot kell majd várni, hogy neki lehessen fogni a teljes szétválasztásnak. Az agy és a koponya végleges szétválasztására ezek szerint körülbelül májusban kerülhet sor. A nagyműtétet, vagyis az agy és a koponya végleges szétválasztását Csókay András idegsebész fogja irányítani.

loading...