Kezdőlap AKTUÁLIS Viharlánc vonul keresztül az országon hamarosan! Mutatjuk hol csap le elsőént és...

Viharlánc vonul keresztül az országon hamarosan! Mutatjuk hol csap le elsőént és mikor!

Egy kis időre most el kell búcsúznunk az eddig megszokott kellemes, kora tavaszias időtől, a hét hátralévő felében ugyanis leginkább a felhős, borult égbolt lesz a legmeghatározóbb az ország szinte teljes területén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentéséből.

 

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délután északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet, estére, késő estére a legtöbb helyen kiderül az ég.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő itt-ott pár csepp eső.

Az északias szél helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 4-9 fok között valószínű. Késő estére általában +1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök reggeltől nyugat felől gyorsan megnövekszik a felhőzet, néhány óra napsütés délelőtt a Tiszántúlon lehet.

A délutáni óráktól az északi megyékben van esély jelentéktelen csapadék kialakulására. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon helyenként erős széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 3, délnyugaton 11 fok közelében várható.
Pénteken az ország délnyugati harmadán borult időre van kilátás. Reggelig máshol is sok lesz a felhő, majd az ország északkeleti kétharmadán, felén átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, aztán délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Reggelig több helyen alakulhat ki kisebb eső, az északkeleti határnál havas eső, hó is lehet, majd átmeneti szünet után délutántól a Dél-Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. A nyugatias szél megélénkül, az ország északi felén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1-8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Reggelig főként az ország déli felén valószínű eső, ott nagyobb mennyiség is eshet, majd egyre többfelé megszűnik a csapadék, legkésőbb a délkeleti megyékben. A nyugatias szelet továbbra is több helyen élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1, +6, délután 10-15 fok között alakul.


Vasárnap felhős időre, többnyire kevés napsütésre számíthatunk, több helyen előforduló kisebb esővel, záporesővel. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7-14 fok között alakul.

(met.hu)

loading...