Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Veszélyes dolog jelent meg a Föld hőtérképén!

Veszélyes dolog jelent meg a Föld hőtérképén!

Még áprilisban történt, amikor a Földünk hőtérképén veszélyre figyelmeztető hatalmas folt jelent meg a Fukushima-1 atomerőmű területéről áramló erős radioaktív sugárzás miatt.

A Fukusima Daiicsi (Fukusima I) atomerőműben a 2011. március 11-én, helyi idő szerint 14 óra 46 (közép-európai idő szerint 6 óra 46) perckor bekövetkezett tóhokui földrengés és az azt követő cunamiromboló hatásai súlyos nukleáris üzemzavarok és -balesetek sorozatát indították el. A földrengést követő napokban a helyzet gyors ütemben eszkalálódott. Három reaktorban teljes zónaolvadás történt. Négy reaktorblokk szerkezetileg károsodott. Az erőműből nagy mennyiségben kijutott radioaktív anyagok több tíz kilométeres távolságig beszennyezték a környezetet. Ezért utóbb, a Nemzetközi Nukleáris Eseményskála  szerinti legsúlyosabb, 7-es fokozatba (nagyon súlyos baleset) sorolták be.

A megengedett határérték közel 100-szorosát bocsátotta ki akkor a régi atomerőmű, ami az emberiségre és a környékre nézve nagyon veszélyes értéknek felel meg.

A sugárzó forrásra az öt évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott atomerőmű alagsori helyiségeiben nagy mennyiségben keletkező sugárszennyezett víz tárolására kialakított föld alatti helyiségekben bukkantak. A tárolót három évvel ezelőtt építették, de már nem használják, mert több helyen szivárgott.

A TEPCO nevü japán energiavállalat ezért minden vizet kiszivattyúzott ebből a tárolóból és azóta is folyamatos ellenőrzés alatt tartják ezt a területet. Áprilisban a sugárzás szintje 87 becquerrel volt, míg most eléri a 9300 becquerrelt. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a sugárzás hirtelen megugrását.

Az energiavállalat szerint még mindig maradhatott kisebb mennyiségű víz a tárolókban, de azt biztonságosan elszigetelték.

Szerző: tudasfaja.com

loading...