Kezdőlap EGÉSZSÉG Vess egy pillantást a lábadra: 10 jel, ami súlyos betegségre utal

Vess egy pillantást a lábadra: 10 jel, ami súlyos betegségre utal

Biztosan nem tudtunk eddig arról, hogy elég egyetlen pillantást vetnünk a lábunkra, ami képes feltárni súlyos egészségügyi problémákat.

Íme 10 ártalmatlannak tűnő jel, ami mögött súlyos betegség áll:

1. Szőr nélküli lábujjak

Bár sokan cikinek gondolják, ha szőrszálak vannak a lábujjaikon, pedig nem az! Akkor vagyunk egészségesek! Egy ortopéd sebész szerint a szőr hiány egyik jele, ha a láb nem kap elég vért. Ebben az esetben fenn áll annak a kockázata, hogy a szív nem képes elegendő vért pumpálni a lábba. Ebben az esetben keressünk fel egy orvost.

2. Görcsök, rögök

A lábon lévő görcsök és rögök a neurális rendellenesség egyik jele, ami a kiszáradás vagy az alultápláltság miatt alakul ki. Igyunk minden nap bő folyadékot, és figyeljünk a magnézium, a kalcium és a kálium bevitelre.

3. Nem gyógyuló sebek

A háttérben a cukorbetegség áll. A magas vércukorszint ha ellenőrizetlenül marad és nem vesszük idejében észre, vezethet idegkárosodáshoz is. Ha a seb nem gyógyul és még fájdalmas érzést is sugároz,akár a bőrrák kockázata is fenn állhat. Ha ilyet tapasztalunk, keressünk fel egy bőrgyógyászt.

4. Hideg lábak

A hideg lábak egyik leggyakoribb oka a pajzsmirigy-alulműködés, ami okozhat hajhullást, szédülést, hirtelen fogyást, valamint depressziót is. Egy egyszerű vérvizsgálat segíthet kimutatni a problémát.

5. Megváltozott nagylábujj

Ha a nagylábujj hirtelen megduzzad, pirossá válik, irritált lesz, akkor azonnal orvost igényel. A háttérben a köszvény, fertőzés, izületi gyulladás vagy fizikai sérülés is lehet.

6. Zsibbadás

A gyakori zsibbadás a cukorbetegség jelei közé tartozik, de állhat a háttérben alkoholizmus vagy kemoterápiás mellékhatás is.

7. Csontok dudorrá alakulnak

A dudorrá alakult csontok a köszvény kialakulásának jelei. Nem feltétlenül a magas sarkú cipő áll a háttérben, sokkal inkább a genetikai hajlam. 

8. Sarok fájdalom

Ha elég gyakran visszatérő fájdalmat észlelünk a sarokban, akkor nincs megfelelő mozgás az életünkben, nem megfelelő lábbelit viselünk.

9. Hámlás és viszketés

A gombás fertőzés egyik jele. Azonnali kezelést igényel, amelyet ajánlott előtte egy bőrgyógyász szakembernek is megmutatni.

10. Besárgult körmök

Bár az öregedéssel együtt jár, de ha mellé a fent említett hámlás és viszketés is társul, akkor ebben az esetben is gombás fertőzés áll a háttérben.

 Fontos megemlíteni minden esetben, hogy a fentiek csupán tájékoztató jellegűek és egyik sem felel meg teljes körűen orvosi szakvéleménynek! Fordítsunk megfelelő figyelmet az egészségünkre és semmilyen ártalmatlannak tűnő elváltozást ne vegyünk fél vállról!

Szerző: tudasfaja.com

 

 

 

loading...