Kezdőlap AKTUÁLIS Vége a nagy mínuszoknak, ekkor ér ide a tavaszias idő!

Vége a nagy mínuszoknak, ekkor ér ide a tavaszias idő!

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden elsősorban a Dunántúlon számíthatunk többfelé havazásra, hószállingózásra. A legtöbb friss hó a Kisalföld és a Dunántúli középhegység környezetében valószínű. Estétől az északi megyékben, illetve a Dunától keletre egyre többfelé várható vegyes csapadék: eső, havas eső, néhol ónos eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire -3 és +5 fok között alakul, délnyugaton kissé melegebb.

Szerdán több helyen, főleg keleten valószínű csapadék: hó, eső, néhol ónos eső, este már inkább eső. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire plusz 4-10 fok közötti csúcsértékek várhatóak, de északkeleten hidegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 13 fok között alakul.Pénteken többfelé várható eső, zápor és a szél is sok helyen megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 4 és 13 fok közötti értékek várhatók. Szombaton és vasárnap több helyen várható eső, zápor, helyenként havas eső, hó is hullhat. A minimumok szombaton 0 és plusz 6, vasárnap mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak.

(MTI)

loading...