Kezdőlap EGÉSZSÉG Váratlan hatást tapasztalsz, ha rendszeresen eszel olajbogyót!

Váratlan hatást tapasztalsz, ha rendszeresen eszel olajbogyót!

Az olajbogyót imádjuk, fogyasztjuk is alkalomadtán kisebb-nagyobb mennyiségben, de vajon tudjuk, hogy mennyi jótékony hatása van? Ezen túl egészen biztosan sokkal többet eszünk majd belőle.

 

 

 

 

 

Segít a rák megelőzésében

Egy barcelonai tanulmány szerint a benne található savvegyület segít elpusztítani a gyomor, prosztata vagy mell rákos sejtjeit. E-vitamin tartalma miatt nagy hatóerővel száll szemben a káros szabadgyökökkel.

Védi a szív egészségét

A fekete és a zöld olajbogyó is nagy mennyiségben tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek csökkentik a rossz koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi a szív és érrendszer egészségét.

olajbogyó

Erősíti a csontokat

Tápanyag tartalmának köszönhetően erős antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkezik, ezért segítségével könnyebben elkerülhető, vagy legyőzhető a sokakat érintő csontritkulás. Védi a csontok és az ízületek egészségét.

Erősíti a szem egészségét

Omega 3-zsírsav tartalmának köszönhetően javítja a látást, és megvéd olyan betegségektől is, mint az időskori macula degeneráció. Javítja az éjszakai látást, és csökkenti a szürke hályog kialakulásának esélyét.

Szerző: tudasfaja.com

loading...