Kezdőlap AKTUÁLIS Váratlan fordulat: így döntöttek az orvosok Törőcsik Mari sorsáról!

Váratlan fordulat: így döntöttek az orvosok Törőcsik Mari sorsáról!

A szombathelyi kórház orvosai úgy döntöttek, hogy Törőcsik Mari elhagyhatja a kórházat. Egy év kezelés után térhetett haza.

A színésznő megjárta már a sürgősségi osztálytól kezdve a belgyógyászaton át az intenzívet is. Légzését sokáig gépek segítették, mesterségesen kellett táplálni, ősszel tüdőgyulladást is kapott. Sokan aggódtak és imádkoztak érte, az ország egy emberként szorított neki, hogy felépüljön.

A Ripost munkatársa akkor érkezett az intézménybe, amikor Törőcsik Mari a zárójelentésére várt. A művésznő boldognak tűnt, hogy végre hazamehet. Kérte, hogy ne fotózzák.

– Köszönöm az érdeklődést, egészen jól érzem magam. Budapestre csak biztosan sokára megyek. Most arra készülök, hogy végre hazatérek Velembe, ahol még jobban felerősödhetek.

– Sajnos a kezeim nagyon fájnak, most már mindkettő. Olvasnék is, de lapozni nem tudok. Ezt leszámítva nincs nagy baj.

Törőcsik Marit pontosan egy éve, 2017 január óta kezelték a szombathelyi Markusovszky Kórházban, ő kérte, hogy szállítsák át vidékre, hogy közelebb lehessen szeretett velemi házához.

A kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő állapota szeptember elején kezdett javulni, akkor annyira jól lett, hogy haza is engedték. Két nappal később megbotlott a küszöbben és visszaszállították a kórházba.

Orvosai úgy döntöttek, hogy 24 órás felügyeletet igényel Törőcsik Mari, ezért intenzív osztályra került. Ott gép segítette a légzését, mesterségesen táplálták, október 27-én szállították át állapotának javulása után a belgyógyászatra, ahonnét most orvosai hazaengedték.

Forrás

loading...