Kezdőlap AKTUÁLIS Valósággal félresöpörte a monstrum a turistahajót – Újabb durva hajóbaleset történt

Valósággal félresöpörte a monstrum a turistahajót – Újabb durva hajóbaleset történt

Hátborzongató felvételek készültek egy újabb hajóbalesetről, ezúttal Velencében.

Döbbenetes képsorokat rögzítettek Velencében, miközben az életükért menekültek a turisták. Történt ugyanis, hogy vasárnap reggel egy óceánjáró kapitánya motorhiba miatt adott le vészjelzést, ráadásul a hajó sebességben maradt. Két vontató hajó érkezett a segítségére, hogy valahogy megállítsa a Giudecca-csatornában a 275 méteres, 60 ezer tonnás monstrumot – erről maga a vontató hajókat üzemeltető társaság vezetője, Davide Calderan számolt be. A két hajó azonban nem járt sikerrel, ugyanis a vontatókábel elszakadt, így a hatalmas óceánjáró megállíthatatlanul száguldott a velencei kikötő irányába, amelyben egy ünnepség miatt rengeteg hajó állt.

A kapitány ahogy észlelte a bajt, azonnal folyamatos dudálásba kezdett, több mint 10 percen keresztül jelzett így, miközben a part felé közeledett. Végül reggel 8 óra körül nekiütközött a kikötőben álló River Countless turistahajónak, amelyen az ütközéskor körülbelül 130-an tartózkodtak. Volt, aki a baleset következtében vízbe esett.

 

 A hatóságok öt könnyebb sérültről számoltak be, ebből egy ember az óceánjárón utazott.

Az MSC hajótársaság az esetet követően közleményt adott ki, melyben megerősítették a baleset tényét és azonnali vizsgálatot rendeltek el és közölték, mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

loading...