Kezdőlap AKTUÁLIS Újabb csavar az időjárásban! A meteorológusok szerint az elmúlt 100 év leghidegebb...

Újabb csavar az időjárásban! A meteorológusok szerint az elmúlt 100 év leghidegebb tele lesz!

Az elmúlt években nem igazán mondhattuk azt, hogy igazi, kemény szánkózós telünk lett volna, és a nyár is nagyon váratott magára. Az időjárás annyira fel van borulva, hogy lassan el is felejthetjük, hogy négy évszakunk volt valamikor.

Nézzük, mit jósolnak a meteorológusok, milyen lesz az idei tél! A szakértők szerint igencsak kemény telünk lesz, ugyanis a Föld egy általános lehűlési ciklusba lépett be.

A számítások szerint az elmúlt száz év leghidegebb tele vár ránk. Az időjárás drasztikus változásában két fontos természeti jelenség játszik szerepet: a naptevékenység csökkenése, és a légmozgás irányának megváltozása.

Brit klímakutatók szerint a tél második felében akár -25-30 fokos hidegben is részünk lehet ezen a télen a sarkvidéki légnyomásnak köszönhetően.

Szibériában ez a hőmérséklet egyáltalán nem meglepő, de nálunk Európában egy kicsit ki fogja verni a biztosítékot, ha tényleg ennyire lehűl az idő.

Egyes szakvélemények szerint két év múlva a Földön egy újabb kis jégkorszaki hideg klíma kezdődhet meg.

A brit éghajlatkutatók szerint a nap csökkenő aktivitása, a Nap a Föld és Hold egymással kölcsönhatásban levő gravitációs erőinek változásai, és a globális klímaváltozás együttes hatása hozza létre ezt a kis jégkorszakot.

loading...