Kezdőlap AKTUÁLIS Újabb állatkínzás Budapesten: Félholtra vert kutyust találtak egy zsákban

Újabb állatkínzás Budapesten: Félholtra vert kutyust találtak egy zsákban

Zsákba csomagolt, félholtra vert kutyát találtak a VIII. kerületben. Újabb borzalmas állatkínzásról számol be az ATV.

Budapesten, egy belvárosi park mellett találtak a járókelők egy félholtra vert kutyát zsákba csomagolva. A mindössze pár kilós yorkshire terrier csont és bőr volt, a medencéje több helyen el volt törve.

„Stabilizáltam az állapotát, kapott infúziót, gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, ami az alapot ugye megadja a kutyusnak” – mondta a csatorna híradójának az állatorvos, aki szerint valószínűleg megverhették a kutyát. „Kizárólag a medence van eltörve, ez egy jól irányzott, rúgás vagy ütés” – vélekedett Faluvégi András.

Kiderült, a kutyus elég idős, már 11 éves és Tysonnak hívják. Ha sikerül annyira felerősíteni, hogy műthető állapotba kerüljön, van remény rá, hogy újra járni tudjon az állat. Közben a A Teleki téren lévő kamerák alapján keresik a három elkövetőt, akik fényes nappal odavitték a zsákot. A kutya gazdája viszont már ismert.

„A kutyában, miután kiérkeztek a kollégák, találtak chip-et, megvizsgálták, helyszínre hívtak állatorvost, a chip adatok alapján felhívták a tulajdonost, aki teljesen elzárkózott a kutyától és rácsapta a kollégákra a telefont” – mondta Pataki Gábor. Az Újpesti Állatmentő Liga ügyeletesei értek először a helyszínre, ők szóltak a rendőröknek is. Pataki Gábor azt is elmondta, hogy a kutyát dupla zsákba csomagolták.

A nyolcadik kerületi rendőrség, állatkínzás miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

loading...