Kezdőlap AKTUÁLIS Friss! Óriási tűz tombol Budapesten, videón a lángok! A környező irodaépületek is...

Friss! Óriási tűz tombol Budapesten, videón a lángok! A környező irodaépületek is veszélyben vannak

MEGOSZTÁS
Fotó:blikk.hu

Kigyulladt egy raktárépület Budapesten. Hatalmas tűz van. A környező irodaépületek is veszélyben vannak. Cikkünk frissül.

Hatalmas füst száll Budapest 13. kerületében, ahol a Frangepán utca 46-os szám alatt valószínűleg egy raktárépület gyulladhatott ki. Meg nem erősített hírek szerint robbanásokat is lehetett hallani. A Blikk információi szerint egy 3000 négyzetméteres területen tombol a tűz. A hatalmas füstoszlop több kilométerről látszik.

A közelben irodaépületek is vannak- a füstjelzők ezekben is jeleztek, akkora füst van. Ráadásul a kigyulladt épület közelében egy autó alkatrészes raktár is van, tele robbanékony anyaggal.

A szomszédos épületekből mindenkit kiküldtek az utcára. 

Tudósítónk a helyszínen van. Fekete füst borítja el az egész környéket, több utcát le kellett zárni. Jelenleg is folyamatosan ürítik ki az épületeket, egyre jobban gomolyog az utcák szintjére a fekete füst. A füstnek ráadásul erős szaga is van, így felmerülhet, hogy akár egészségre káros anyag is kerülhetett a levegőbe.

Tudósítónknak az egyik környéken dolgozó férfi azt mondta: olyan gyorsan kellett kimenekülniük az épületből, ahol dolgoztak, hogy neki például az autóját is hátra kellett hagynia.

A Fáy utcán kifelé, a Váci út felé rakják ki a kordonokat. A Vasas pálya környékére egyáltalán nem lehet kijutni.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu-nak elárulta: egy műszaki cikkeket tároló raktárépület gyulladt ki, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

A katasztrófavédők szóvivője, Kisdi Máté Márk a helyszínen elmondta, hogy lokalizálták a tüzet, most viszont már oltják, ami még hosszú órákig eltarthat. A tűzben senki sem sérült meg.loading...