Kezdőlap EGÉSZSÉG Tüntesd el a fejfájást gyógyszerek nélkül!

Tüntesd el a fejfájást gyógyszerek nélkül!

Szerencsére egyre többen élnek egyre tudatosabban, és a betegségek kezelése helyett inkább a megelőzésre fektetik a hangsúlyt. A fejfájásra sem kell azonnal gyógyszereket bekapkodni. Mutatunk egy trükköt, ami öt perc alatt megszünteti a hasogató fájdalmat.

Szükséged van egy lavor meleg vízre, és egy kis jégre, vagy fagyasztott zöldborsóra. A meleg vízbe tedd bele a kéz-és lábfejeid, hajtsd a fejed a térdedre, és tedd a halántékodra a borsót. Maradj ebben a helyzetben öt percig, és közben lélegezz mélyeket. Amint letelt az idő, lassan kelj fel, el ne szédül. Volt, nincs fejfájás!

Az úgynevezett tenziós fejfájást az okozza, hogy a nyak és a fejbőr izmai fokozott stressznek vannak kitéve. Első körben tisztázzuk, hogy mitől vagyunk stresszben? Idegeskedés? Túl sok munka? Folyamatos és feloldhatatlan feszültség? Időjárási frontok?

Figyelj a jelekre

Ha ezt tudjuk, máris oda tudunk figyelni a jelekre, amik a fejfájást megelőzik, és azonnal tenni tudunk ellene. Nem szükséges azonnal bogyókat kapkodnunk, inkább kiséletezzük ki, melyik a mi módszerünk! Nem baj, ha nem sikerül elsőre, vagy néha egyik, néha másik lesz a nyerő. Nem vagyunk egyformák, meg kell ismerünk saját testünk működését.

Első lépés – igyál vizet!

A fejfájások döntő többségét egyszerű dehidratáltság, magyarul vízhiány, szomjúság okozza. Néha az is elegendő, ha két nagy pohár sima csapvizet megiszunk. Ilyenkor a legtöbben nem érzik a szomjúságot, sőt nehezükre is eshet a „túl sok víz” megivása, de ez egy nagyon hatékony és egyszerű módja a fejfájás megelőzésének. Fejfájós napokon – amikor ismerve magunkat számítani lehet rá – érdemes mindig egy kis palack vizet magunknál hordani és rendszeresen inni, inni és inni!


Varázslatok, amik hatnak is:

  1. Aromaterápia menta olajjal! – Dörzsöld be pár csepp menta olajjal halántékodat és nyakadat. Az un. „vietnámi kenőcsök” is ilyen olajat tartalmaznak, ennek illata belélegezve is sokat segíthet.
  2. Görgetet törölközős masszázs – egy kisebb törölközőt göngyöljünk össze, mártsuk meg meleg vízben és görgessük végig a nyakunkon, míg ki nem hűl. Egyszerű és sokaknak beválik!
  3. Karfürdő – merítsük mindkét karunkat meleg vízfürdőbe, s közben fokozatosan emeljük a víz hőmérsékletét. Körülbelül 10 perc alatt 39-40 fokosig melegítsük a vizet, majd dörzsöljük át karjainkat puha törölközővel.
  4. Gél és szemmaszk – A pihenéssel egybekötött, körülbelül negyedórás hűsítő géles borogatás gyakran a pihenés és a gél együttes hatásának köszönhetően azonnal elmúlik.
  5. Arctorna, akupresszúra – az arc akupresszúrás pontjait (a két szemöldök alatt, az orr tövénél, a két szemöldök tarkóhoz eső végénél, az orrcimpák mellett, valamint az állon, a két orrlyukkal párhuzamosan, az áll közepén található pontok nyomásával) nyomkodva, az arc izmait ellazítva, egy kis könnyed fejrázással könnyíthetünk a fejfájásunkon. Az akupresszúra a kéz átmasszírozásával is hatásos lehet.
  6. Édes gyümölcs és gyógytea – sokaknak használ, ha lédús, édes gyümölcsöket esznek, vagy ha a számukra kedves macskagyökér, citromfű, vagy ezek keverékéből álló, esetleg zöld jázminos teából készülő gyógyteát fogyasztanak.


A fejfájás titkos háttere: Fogcsikorgatás!

Aki a fogát csikorgatja, sokkal hajlamosabb a fejfájásra – ezt számos kutatás bebizonyította. Irassunk fel fogorvosunkkal interceptort, hogy a fogcsikorgatás megszűnjön, így a fejfájásos napok száma is jelentősen csökkenhet!

Ha a fejfájás régóta fennáll, nem múlik, célszerű lehet kineziológushoz fordulni és a mögötte húzódó lelki okot kioldani.

forrás:hamonet.hu

loading...